fbpx

Šest pitanja na koja svaki filmski fan želi odgovore u 2021. godini

7 min. za čitanje

Dobro, svi mi znamo da je 2020. godina bila godina kada je filmska industrija naprosto stala na način koji niti najbolji scenaristi nisu mogli smisliti. Ali šta će se desiti dalje? Nastavak 2020. godine je naravno 2021. Godina i sasvim je sigurno da će donijeti veliki broj informacija koje će zagolicati maštu fanova. Da bi se spremili za ono što dolazi, spremili smo vam nekoliko glavnih pitanja koja se frenetično guglaju ovih dana. Stoga, bez previše uvoda, krenimo sa tim pitanjima…    

Ko će biti novi Džejms Bond?

Odlično pitanje! Ugovor Danijela Krejga se približava kraju i vrijeme je da kažemo zbogom najgrubljem i najmračnijem Bondu u istoriji, ali logično je da se postavlja pitanje šta dalje? Da li će naslednik biti jedan od favorita, ili će to biti neki glumac na koga niko ne obraća pažnju? Pratite našu stranicu ako želite da prvi saznate ko će biti novi Agent 007, jer ćemo vam prenijeti ovu informaciju prije nego se osuši mastilo na ugovoru. Ako već moramo da pogađamo, onda po nama Džejms Norton bi mogao vrlo lako biti novi Bond, iako nema mnogo ljudi koji ga smatraju favoritom!

Da li će YouTube rentals promjeniti stanje na tržištu?

Ovo pitanje se više odnosi na činjenicu kako ćemo gledati filmove u budućnosti. Ako su neki od vas obratili pažnju na to šta se dešava na platformi Youtube, sasvim sigurno ste primjetili da se njihovi oglasi mijenjaju u pravcu promocije filmova. Oglasi su sada podijeljeni na deo produkcije Youtube i najmova sa drugih platformi. Da li se može desiti da Youtube prestigne Netflix? Ako pogledamo činjenicu da je Netflix glavni filmski studio, sumnjamo da će se to desiti skoro, ali nije nemoguće.

Youtube lagano pokušava da pretekne Netflix, što znači da će se u budućnosti vrlo vjerovatno desiti da ćete tražiti druge platforme kada budete želili da gledate klasične filmove.

Da li će Disney+ da pretekne Netflix?

Sada kada smo otvorili pitanje da li će „X pobediti Netflix?“, hajde da pogledamo širu sliku o kompaniji koja je počela da talasa u online striming svijetu. Disney ne pravi samo dobro znane klasike koje smo voljeli u djetinjstvu, oni su takođe vlasnici franšiza Star Wars i cijelog Marvelovog univerzuma. Kako njihove statistike članova pokazuju, polako počinju da pristižu Netflix brojke, ali nemojmo očekivati da će Netflix još dugo moći da izdrži. Ono što krajnji korisnici zapravo najviše žele je da dvije platforme krenu u otvoreni rat i da ponude što bolji sadržaj svojim članovima, kako bi mi mogli da uživamo u kvalitetnom sadržaju.  

Da li će se snimati Ocean 9 ili 14?

Sa viskomi ulozima na stolu za rulet, i velikom tenzijom u pozadini, da li zaista možemo da prihvatimo novu postavku Ocean franšize? O ovom pitanju se razmišljalo dugo i temeljno tokom lokdauna, i ako se producenti odluče da naprave neki nastavak sa sigurnošću možemo tvrditi da ćemo gledati taj film sa velikom napetošću.

Zapravo nije ni bitno da li će djevojke ili momci biti u jsledećem nastavku, pa čak i ako bude miks ta dva filma. Ono što je zaista bitno je činjenica da će film sasvim sigurno donijeti novu turu zabave, energije i opasnosti na velikom ekranu na koju smo navikli do sada. Ako mislite da je Ocean 11 bio rimejk, a Ocean 8 rimejk rimejka, onda vidite zbog čega mnogi filmofili žele da vide nešto malo drugačije ovaj put. Ipak, sa Klunijem, Bred Pitom i Sandrom Bulok na ekranima, ko bi želio da propusti takav film?

Da li možemo očekivati drugi Hobbs & Shaw?

Možda nije napravio čudo na blagajnama te se sa punim pravom postavlja pitanje da li je to dovoljno u ovom novom svijetu? Na kraju krajeva, ovaj film je napravio gubitak od nekoliko stotina miliona dolara u odnosu na druge nastavke franšize.

Ovo je zapravo spin-off poznatog filma Fast & Furious, koji je na prvi pogled bio prilično zanimljiv. Kada u jednom filmu imate Rock-a, Idris Elbu i Džejsona Stathama zajedno, imate hemiju na ekranu koja bez svake sumnje drži gledaoce zalepljene za ekran od prvog do poslednjeg minuta. Ono što nije jasno je da li ova priča ima dovoljno energije da može sama da živi od sebe. Mi bi lično voljeli da ova mini franšiza opstane, jer svi ovi karakteri imaju veliku harizmu.   

Da li će se The Rock kandidovati za predsjednika 2024?

The Rock ima više filmova i projekata trenutno nego što neki glumci uspeju da naprave za života, pa se postavlja pitanje da li bi mogao da nađe vremena i za ovo? Pa, loša vijest za ljubitelje akcionih filmova je ta da ako se odluči kandidovati za predsjednika, The Rock bi morao da obustavi sve svoje projekte. Da li bi ikad poželio nešto tako? Niko nikada nije mogao da predvidi da će se Tramp kandidovati, a The Rock ipak ima malo drugačiju životnu filozofiju. Ipak, niko ne bi mogao da popuni njegove poslovne poduhvate, kao što je Tramp mogao da prepusti svoju poslovnu imperiju. Ako nas pitate, mi priželjkujemo da ostane glumac i da nastavi sa snimanjem hitova.

Zaključak: 2021 i nadalje se čini kao odlično vrijeme za filmofile

Zaista smatramo da će 2021. godina biti fantastična što se tiče filmske industrije. Vjerovatno ćemo saznati ko će biti novi Bond, moži da biramo između nekoliko striming platformi, a The Rock će ostati u Hollywood-u do kraja svoje karijere. 

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments