fbpx

Jetra njenog preminulog sina spasila je Nihadin život, Branka upoznala ženu kojoj su donirali organ

2 min. za čitanje

Sigurni smo da se danas rodilo jedno novo veliko prijateljstvo.

U moru sivila i negativnih vijesti, ima i onih koje vraćaju nadu u humanosti i bolje sutra. Jedna takva priča iz naše zemlje obilazi region i osvaja ljudska srca.

Na emotivnu priču Branke i Nihade koju je objavio Tomislav Žuljević, predsjednik Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH, niko ne može ostati ravnodušan.

Naime, nakon što su Branka i njena porodica prije tri godine izgubili dvadesetogodišnjeg sina Stefana, nesebičnom, ali ponajprije hrabrom i humanom odlukom, i željom pokojnog sina Stefana, darovali su njegove organe i tako spasili više života. Jedan od njih je i Nihadin, koja je dobila Stefanovu jetru.

Stefanova porodica je nakon tri godine smogla snage i potražila primatelje organa njihovog preminulog sina, a susret sa Nihadom je bio poseban i pun emocija.

– Ta im se želja ostvarila prije nekoliko dana kada je Branka saznala da Nihada živi sa Stefanovom jetrom. Povezale su se. Nihada je bila sretna, ali Brankina sreća je bila još veća. Stupile su u kontakt telefonima, a danas su imali i prvi susret uživo. Neopisiva je Brankina radost što je mogla zagrliti osobu koja živi s jetrom njenog sina. Sigurni smo da se danas rodilo jedno novo veliko prijateljstvo.

Život piše romane, ovo je priča kako se iz jedne teške, tužne, žalosne i mučne situacije može izići kao pobjednik i kako nečija nesreća može usrećiti druge ljude – objavio je Žuljević na Facebooku.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments