fbpx

Doktor Solaković otkrio “šta srce voli”: Organizam nije kontenjer

2 min. za čitanje

Zdravlje počinje od kuće, poručuje doktor Emir Solaković – kardiovaskularni hirurg. Također, on u gostovanju na N1 navodi i vlastite primjere, s obzirom da se i sam odlučio pozabaviti se zdravljem onda kada su “monitori bili na njemu”.

“Da ja mogu uzeti tabletu, ja bih uzeo i jeo tabletu. Hrana je kult, ona pokazuje ko je ko. Organizam nije kontenjner. Ljudi to misle i vi samo jedete, sipate unutra. Vi 30 godina maltretirate organizam, onda on 30 godina maltretira tebe”, rekao je Solaković.

Čim vidite nečiju sofru, znate ko je ko, objasnio je Solaković i kazao da se građani moraju okrenuti zdravoj ishrani.

“Evo hajdemo odavde do Baščaršije – ima li ribarnica? Nema. Aščinica, buregdžininca, ribu nemate. Naš sklop je taj i tako napravljen”, istakao je Solaković.

Sve se vrti oko imuniteta, rekao je Solaković, a u vremenu post-covida, mnogi muku muče s njegovim padom.

“Vi koji u post covidu imate problema sa ishranom, ne slušajte mene u vezi sa zdravom ishranom. Jedite ‘smeće’ odnosno sve što vam organizam traži”, naveo je Solaković.

Solaković je kazao da je on u post covidu i ogluhio.

Govorio je Solaković i o zdravlju srca.

“Srce je glavni organ koje traži zdravu, normalnu ishranu i fizičku aktivnost odnosno šta tebi traži. Srce voli bicikl, brzo hodanje, plivanje, veslanje. To su vježbe za srce”, poentirao je Solaković.

Kao doktor, Solaković je rekao da čim ustanete trebate jesti a na tanjiru treba se naći proteina, maslinovog ulja i zobene kaše, te da je to idealan doručak.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments