fbpx

Finale Kupa TK u košarci: KK Lukavac dočekuje tuzlansku Slobodu

3 min. za čitanje

c65495c2-68cf-4cc9-a18a-89645fe2e18c

Piše: Dino Burgić

Sportska dvorana  u Lukavcu će u srijedu 20.01.2016. godine biti domaćin finalne utakmice Kupa Tuzlanskog kantona u kojoj se sastaju  KK“ Lukavac“ i OKK „ Sloboda“ iz Tuzle.

Za ovogodišnje takmičenje u kantonalnom Kupu prijavile su se tek tri ekipe a voljom žrijeba košarkaši Lukavca su ostvarili direktan prolazak u završnicu. Sloboda je protekle srijede visoko porazila ekipu Gradine u Srebreniku rezultatom 96:71, te se zasluženo plasirala u finale. U redovima Slobode najzaslužniji za pobjedu bili  su Edi Sinadinović i Saša Džambić koji su postigli po 16 poena. Pobjednik iz ove utakmice takmičenje će nastaviti u Kupu Bosne i Hercegovine, gdje ga očekuju pobjednici ostalih kantonalnih saveza.

Posljednji susret ove dvije ekipe su imale nakon imenovanja Borisa Džidića za trenera Slobode, kada je tuzlanski tim u trening utakmici savladao Lukavac. Mirnes Islamovića, najbolji igrač Lukavca u ovoj sezoni, u ovom meču se povrijedio na samom otvaranju utakmice, te je pobjeda Tuzlaka bila izvjesna.  Za naredni susret Islamović je maksimalno spreman, te će biti najveća prijetnja timu Slobode.

Lukavčani su nakon uspješno obavljenih priprema na Zlaći protekle sedmice, odigrali i kontrolni meč u Banovićima u petak, koji je treneru  Toplaku poslužio da dodatno uigra ekipu sa  tri nova igrača, Đulovićem, Pilavdžićem i Krajišnikom. Zabilježeni poraz i nije napravio probleme unutar ekipe, koliko povreda posljednjeg pojačanja Igora Krajišnika, koji i pored lakše povrede najavljuje svoj debi u narednom meču protiv Slobode. Mirsad Pilavdžić, koji je ovih dana pojačao Lukavčane na dvojnu registraciju upravo iz Slobode, još uvijek ne zna u kojem dresu će nastupiti u narednom susretu. Uprava i stručni štab Lukavca za ovu utakmicu obavljaju posljednje pripreme, jer domaćem Lukavcu koji ove sezone u A – 1 ligi Bosne i Hercegovine bilježi odlične rezultate i nalazi se na prvoj poziciji na tabeli, dolazi ekipa Slobode koja i pored toga što relativno prosječno igra Ligu 12, uvijek u Lukavcu osigura dobru posjetu. Pripadnici kluba navijača „ Sioux“ Lukavac koji tradicionalno uoči velikih utakmica ističu transparente podrške, ovaj put su jedan posvetili košarkašima u kojem traže pobjedu nad velikim rivalom iz Tuzle.

Ponovimo, utakmica finala Kupa TK za košarkaše u kojoj se sastaju KK “Lukavac“ – OKK “Sloboda“  igra se u srijedu 20.01.2016. godine u sportskoj dvorani u Lukavcu sa početkom od 19:00 sati.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Razbijte ih !!!!!!! 😀

KK Lukavac <3 <3 u pobjedu