fbpx

Lukavački košarkaši u borbi za zlato

2 min. za čitanje

Nakon izvanrednih 18 kola i završetka regularnog dijela sezone, OKK Lukavac se nalazi na zavidnom drugom mjestu, s omjerom od 16 pobjeda i samo dva poraza. Sada, pred nama je završni turnir A2 lige koji će se održati u Tešnju, pod organizacijom KK Gradine Tešanj.

Turnir će započeti u subotu, s dvije uzbudljive utakmice. Domaćin, KK Gradina Tešanj, će se susresti s ekipom KK Bosna Kalesija u 17:30, dok će naš tim izaći na teren u 20:00 protiv ekipe KK Bihać. Finale je zakazano za nedjelju u 17:30.

Razgovarali smo s trenerom Edinom Dautovićem, koji je izrazio puno povjerenje u svoj tim i očekuje uspjeh na turniru. “Vjerujem u svoju ekipu i mislim da možemo osvojiti ovaj turnir,” istaknuo je trener Dautović.

Kapiten Damir Bektić podijelio je isto oduševljenje i samopouzdanje. “Ovaj turnir dočekujemo u odličnoj atmosferi, ali se fokusiramo na svaku utakmicu posebno. Svi vjerujemo da možemo osvojiti turnir i ostvariti ulazak u viši rang takmičenja,” rekao je kapiten Bektić.

Oba lidera tima su pozvala navijače da ih podrže u Tešnju. “Dođite u što većem broju i podržite nas na terenu. Mi ćemo dati sve od sebe da obradujemo našu publiku i vratimo se kući kao pobjednici,” poručili su.

Svi mi iz redakcije SodaLive želimo OKK Lukavcu sretan put u Tešanj i vjerujemo da će odigrati najbolje što znaju, te se vratiti sa zasluženim trofejem i titulom.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments