fbpx

Održana prozivka FK Radnički, cilj povratak u Prvu ligu

1 min. za čitanje

Danas je u službenim prostorijama FK Radnički na stadionu Jošik, održana prozivka fudbalera, te su na taj način i zvanično počele pripreme za predstojeću sezonu. Prozivci se odazvalo 27 fudbalera, među kojima je i nekoliko juniora koji će u ovom pripremnom periodu tražiti svoje mjesto u seniorskom sastavu.

Prisutnima se obratio predsjednik kluba Bajro Baćić, koji je u uvodnom govoru poželio dobrodošlicu svim igračima i izrazio zadovoljstvo brojem prisutnih. Današnja prozivka svakako je bila i prilika da se po prvi put zvanično predstavi novi stručni štab na čelu sa Ibrahimom Crnkićem. U narednom će periodu sa šefom stručnog štaba sarađivati proslavljena imena iz zlatnog doba lukavačkog fudbala, Samir Šabanović kao trener golmana i Elvir Alić kao pomoćni trener.

Puno je novosti u timu sa Jošika, a svakako da sve navijače i ljubitelje fudbala posebno raduje povratak Redžića, Šubića, Jaranovića, kao i angažovanje provjerenih imena sa područja naše općine poput Mehića, Mehanovića i Murselovića. Šef struke Crnkić, svojim je prvotimcima predstavio plan priprema te iskoristio priliku da jasno istakne cilj i ambicije kluba u narednoj sezoni: Povratak u Prvu ligu FBiH!

Podijeli ovaj članak
8 komentara
Subscribe
Notify of
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Novi početak !

Hahahaha, bajro bacic opet jase.

Radnicki nikada nije napravio dobrog igraca ili reprezentativca. A dobili su milione maraka iz budzeta u poslijeratnom periodu. A za to vrijeme karate, dzudo, plivanje, i neki drugi sportovi ne dobivaju marke od opstine a osvajaju medalje na medjunarodnim takmicenjima i uradili su 100 puta vise za sport od seoskog fudbala na opstini Lukavac.

Svaka ti je na mjestu.

najgori sport.

Trebaju promijeniti ime u Zemljoradnički i krenuti od početka, od njiva sa kojih su došli!

Vracamo se aBd u Prvu ligu

Nije se smjelo dozvolit da Rdnički ispane iz lige,al obzirom da je Adi Dautović desna ruka Lafinašu Deliću za Mjesne zajednice,Sport,Izbornu komisiju,Disciplinsku komisiju,Sindikat i Tehničke prijeme mislim da ćemo se brzo vratiti u još niži rang takmičenja od ovog gdje smo sada jer nam je to Načelnik obećao,a do tada će profunkcionisat Sportski savez gdje je već Delić proveo reformu otpuštanja Ermina Jusufovića i svakako će profunkcionisati Trezorsko poslovanje.SRETNO SIOUXI.