fbpx

FK Radnički: Redžić, Šubić i Jaranović povratnici u “plavo-bijeli” dres

2 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

Ljetna pauza na fudbalskim terenima u našoj zemlji se polako završava. Takmičarski dio sezone u skoro svim rangovima počinje za nešto više od mjesec dana, a na sinoć održanom sastanku UO FK Radnički prozivka fudbalera je zakazana za nedjelju u 17:30h (02.07.2017.). Prozivku će izvršiti novi šef stučnog štaba, Ibrahim Crnkić.

Održavanjem izvještajne Skupštine na kojoj je jednoglasno od strane članova Skupštine izglasano povjerenje Upravnom odboru na čelu sa predsjednikom Bajrom Baćićem, počele su aktivnosti vezane za infrastukturne radove na stadionu Jošik, te rješavanje igračke križaljke za sezonu u kojoj će “plavo-bijeli” ponovo igrati drugoligaški fudbal. Upravo je igračka križaljka pitanje koje izaziva najviše pažnje u lukavačkoj sportskoj javnosti. Jasan cilj Upravnog odbora, podržan od strane Skupštine, je u sezonu ući za “domaćim” igračima, te bi u narednom periodu FK Radnički mogao postati”reprezentacija općine Lukavac”.

Pred sam početak priprema nekoliko je provjerenih imena sa prostora naše općine već dogovorilo saradnju za narednu sezonu. Neki od njih su Asmir Mehić i Damir Murselović koji će uz povratnike u plavo-bijeli dres Adnana Šubića, Almira Redžića i Jasmina Jaranovića, svakako biti jedan od glavnih konkurenata za povratak u 1.ligu FBiH. Razgovori su obavljeni sa još nekoliko zvučnih imena, te je za očekivati da će do početka priprema igrački kadar biti kompletiran, a još uvijek je neizvjestan ostanak kapitena i najboljeg strijelca u prethodnoj sezoni Mirnesa Salihovića. Što se tiče odlazaka, ekipu su za sada napustili Tarik Šahović, Elbis Šabić, Armin Imamović, Mladen Stjepanović, Lazar Kalajanović i Hasmir Salihović.

Svakako da će šef struke sa svojim novoizabranim pomoćnicima Samir Šabanović (trener golmana) i Elvir Alić (pomoćni trener), imati igrački kadar koji može odgovoriti izazovima 2.lige FBiH. Pred navijačima i simpatizerima je svakako zanimljiva sezona u kojoj će se Radnički sastajati sa: NK Svatovac Poljice, NK Prokosović, FK Budućnost Banovići, OFK Gradina Srebrenik, a cilj je već svima jasan: povratak u 1.ligu FBiH!

Sretno Radnički!

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Merdan i Čipo naredna pojacanja.

A gdje ste bili ranije,sad se valja glođat sa klubovima iz okoline a to je najgore…pametno bi bilo da se svi klubovi sa općine Lukavac dogovore kako zajednički nastupiti i da izaberu kandidata za povratak u prvu ligu ali to će biti teško.Realno bi bilo da Radnički se ponovo vrati ali sa ovakvom politikom teško al hajd vidjet će mo..