fbpx

Šarena laža: Ništa od zabavnog parka na Malinjaku?

4 min. za čitanje

14. Novembra 2019. godine načelnik Općine Lukavac je svojim pratiocima na službenoj Facebook stranici otkrio da uskoro počinje realizacija fenomenalne ideje koja ima realne šanse da uspije.

Riječ je o projektu najvećeg zabavnog parka, naziva Magic Land, koji bi se nalazio na Malinjaku.

Zajedno sa Delićem u cijelu priču je bio uključen i vijećnik u OV Lukavac, Jakub Mahovkić koji je sudeći prema njegovoj objavi jedan od prvih znao za ovaj projekat i koji je najavio njegovu izgradnju.

O parku čija je vrijednost procijenjena na nevjerovatnih 100.000.000 Eura pisali su gotovo svi mediji u Bosni i Hercegovini.

Investitor bez novca, Mohamed Farrag, nekoliko puta u pratnji supruge dolazio je u Lukavac, a posjete je iskoristio za prezentacije ovog projekta Općini Lukavac i Vladi TK.

O Farragu se malo zna. Sa društvenih mreža se moglo vidjeti da je iz Egipta, da živi u Libanu, a da mu je kompanija registrovana na Kipru. U BiH je osnovao kompaniju na adresi “Trg Bremena” (koja ne postoji). Kompanija nema čak ni internet stranicu, pa nije poznato kakav je njegov stvarni bonitet. Ipak, ovo nije spriječilo naše lokalne političare da mu prave društvo.

Putem Facebook stranice Magic Land BiH Amusement Park, Farrag je pozivao ljude širom svijeta da ulože novac u njegov projekat – minimum 1.000 eura, a obećava povrat od 16 do 20 posto godišnje.

Na pomenutoj stranici su bili aktivni i oglasi za posao, jer je gradnja planirana u aprilu 2020. godine.

Vlada nije utvrdila svoju nadležnost, ugašena Facebook stranica

Nakon što je 4. februara Vlada TK donijela zaključke da ne može utvrditi svoju nadležnost u vezi gradnje ovog parka i sve odgovornosti prebacila na Općinu Lukavac, misteriozno je sa društvene mreže Facebook nestala stranica ” Magic Land BiH Amusement Park”. Brisanjem stranice nestali su i oglasi za posao, kao i sve najave za početak gradnje, ali i način kako investirati u isti.

Farrag je na svom privatnom Facebook profilu prestao sa objavama vezanim za Bosnu i Hercegovinu i na Facebook stranici svoje kompanije najavio gradnju sličnog parka u Portugalu.

Načelnik Delić, kao jedan od prvih koji je najavio ovog investitora i fenomenalnu ideju koja ima realne šanse da uspije je također izbrisao sve što se odnosilo za ovaj park.

Građanima koji su povjerovali u ovu priču i zabavni park kakav nemaju metropole u Evropi, ostaje da žale i nadaju se da će nekada doći neki novi Farrag.

Neće im trebati mnogo vremena da žale, jer izbori se bliže pa će biti mnogo obećanja i lijepih, šarenih laža.

Ostaje nam da pratimo da li će grupa investitora iz Saudijske Arabije dalje “dobaciti” sa projektom hotela i apartmanskog naselja na jezeru Bistarac i da li se “Generacijaki projekat” seli sa Malinjaka na jezero Bistarac.

Historija objava:

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
13 komentara
Subscribe
Notify of
13 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kakvi apartmani,koja ce budala doci na odmor u ovaj Cernobil,eto nema pametan svijet gdje ici nego na kop.Sta se to kod nas ima posjetiti da vrijedi makar 50 km kartu platiti?Jezero se usmrdilo sramota me izaci s nekim gore.Svaka cast Senadu od Bosne na novom restoranu ali brate pogled na onu zabokrecinu ne daje lijep dojam ko je prvi puta gore dosao.U Lukavac dodju razni levati i prevaranti bez marke u dzepu da nas i oni pokusaju preveslati za koju stotinu maraka,kao oni neki investitori i ka..ne.

Pa i Senad je popušio priču prošli put da će Bundoglav da očisti Jezero i zajebo se napravio čojk restoran iznad vode, a Bundoglav otisao dalje sa amfibijom evo dogurao čak do Bistaračkog jezera HAHHAHHAHHA

E, ovu ti eglenu begenisem, Hasane. Jos da si u nju turio i hise Glavnog i Odgovornog, prica bi bila kompletna

Sarena laza mozda jeste ali je zato dojka gospode Farrag prava.

Ispade jaci ciko s ringispilom u obdanistu nego gospodin Farrag.

Hoce li ijedna parija ili odbornik na sjednici , pitati Ga za ovo licitiranje ugledom Opcine Lukavac i njenih gradjana ?
Da li je zaista svima svejedno sta i kako Ovaj Joker sa Malinjaka radi ?!

Nema lingišpira al zato Ima lafine… zivjeo Edin, najveći lažov koji je kročio u Lukavac

U oktobru ovoga delica i njegove zanosace m.da treba poslati na politicko smece . Delic je lafinao cetri godine vise nego sto je sta radio

Ova budaletina od Lafinasa je dovoljno o sebi rekla u ovom mandatu…od Pitagore na konkursu u Opstini do kandidata za ptedsjednika SDPa …do Krstaskih pohoda na Ozren pa sve do ovih budalastina sa Jezerom i Malinjakom zakljucno sa Ekoloskom demagogijom…
Treba GA otrest na lokalnim izborima ko slinu nek ide gdje god hoce!

Sledeci projekat je vezan za Tursku firmu.
Gradi se Lukavac na vodi.

Jos nam trebaju bjelosvjetski ostapleri da se ugoste od narodnih para,,,,,

Ovo je samo znak da smo dotakli dno I nema dalje vise. Pored domacih uhljeba i gotovana treba i ove da iz budzeta docekamo ,,,aferim

Pa kaze :”Uvijek sam govorio, a i danas ću to ponoviti, da sam ja za saradnju sa svima, pa i sa SDA. I dalje će moja ruka stajati pružena u zraku prema svima koji žele raditi za dobro naše Općine.”
Za svakoga sam, samo ko mi udijeli koji glas da ostanem na vlasti.” Eto,poceo je i politicku sadaku skupljati. Pruzio je ruku,udijelite nesto…