fbpx

Na Malinjaku zabavni park vrijedan 100.000.000 Eura

2 min. za čitanje

Danas je u Opštini Lukavac u prisustvu općinskog načelnika Edina Delića upriličena prezentacija izgradnje modernog zabavnog parka na Malinjaku.

Kako je prezentovao Mohamed Farrag, vlasnik kompanije Farrag Fun World, istakao je da vjeruje u ovaj projekat. Najavio je da će sutra održati sastanak sa predstavnicima Vlade, a da će do kraja godine ponovo doći u našu zemlju.

Prema planu, izjavio je da će do februara izabrati upravu kompanije i potpisati ugovore sa građevinskim i firmama za marketing.

Početak gradnje je planiran za april 2020. godine, a već u aprilu 2021. godine, park će primiti svoje prve goste, kada će biti otvoreno olimpijsko klizalište, karting i dječija zona, kuglana…

Prema riječima Mogameda Farraga, park će sadržavati muzičku fontanu koja će biti ljepša od one u Dubaiju, dok će klizalište biti domaćin velikim ekipama, kao i muzičkim događajima.

Park će sadržavati pješačku zonu sa mnoštvom trgovina i prostorima gdje ćete moći prezentovati svoj talenat.

Muzička fontana u Dubaiju, prema riječima Farraga na Malinjaku će biti izgrađena veća fontana.

2021. godine planirano je zaposlenje 160 osoba.

Radi se o velikom zabavnom parku koji se može mjeriti sa svim ostalim parkovima u svijetu, pa čak i Diznilendom i vrijednosti se procjenjuje na oko 100.000.000 Eura.

Park bi trebao biti građen na površini od oko 50 hektara zemljišta, a kako saznajemo načelnik Općine obećao je besplatno ustupiti zemlju na Malinjaku.

Glavni ulaz parka nosit će ime Kulina Bana.

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
30 komentara
Subscribe
Notify of
30 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ima i Vuk Karadžić jednu knjigu sabranih narodnih pjesama erotski- saljivog karaktera zove se Crven Ban.
Haman je Najveći cigan planirao da drage građane U svrhu predizborne kampanje kroz ulaz Kulina bana dovede na ringispil kod Crven – Bana ?!

100 miliona eura???
Skeptik sam, nije malo….

Myzicka fontana na Malinjaku???
Hahahahahaha
Hahahaha
Muzička
Haha fontana
Manjikau na
Hahahaha fontana
Ojjj upisao Sam se
E ideš lafinasu u p.m
Hahaha

Ovaj komentar je dno dna.

Stvarno dno dna takvi kao ti ništa ni ne znaju, mizička fontana nemaš pojma šta je a bezveze bulazniš.

burzoj ozon u sarajevu , kristalni tornjevi u tuzli ,diznilend u lukavcu , viseci tramvaji iznad jale , sta je sljedece ?

Grohotom se smijem

A uz Vašer na Malinjaku investitor je ponudio lukavackoj opštini i gratis čišćenje jezera Modrac , te kupovinu višenamjenskog vodenog kombajna za čišćenje mulja i algi iz oneciscenih vodenih akumulacija. Takođe će finansirati i obuku 10.000 građana koji će sami moći da upravljaju ovim uređajem ukoliko osjete potrebu da iz Fun Land Worlda na Malinjaku pređu malo u Real Water World na Modracu i tako sami doprinesu poboljšanju ekološke situacije na našoj maloj, ali nadasve zabavnoj Općini …
Nastaviće općina sa urnebesnim projektima i iduće godine …jedna od atrakcija jeste i najava izgradnje aerodroma u Milinom selu po uzoru na onakav kakav je Dodik izgradio u Trebinju…

Svasta je do sada obecao ali nista realizov'o, osim kozmetike i botoksa…

Mi stvarno jesmo naivan narod, ali ovo premašuje sve dosad viđeno

Mislim da ce ovo zazivjeti i uspjeti kao i bazen. Korov i grafiti.

ovo je neki šarlatan, ne vjerujem u ovu priču, mi smo suviše mala sredina za takvo što, da je Sarajevo u pitanju pa i nekako bi povjerovao.

Zaboravili su reći da će svi bolesni od bilo čega ozdraviti kad se napiju iz fontane! Ja, i da će svi ružni biti lijepi kad se ogledaju u fontani (kad ne prska). I najvažnije, ovo će se desiti samo onima koji budu glasali kako treba!
Ostalima ringišpil…

Al nas čojk jebe…
Vode i dalje pitke nema on provodi virtualne marifetluke
Tačno će na kraju završiti ko i mentor mu Kukić …sizofrenija klasična

Daj obećanu amfibiju prvo ispuni

Zna se ko osniva fimre po Kipru i kakva im je namjena…

“…a kako saznajemo načelnik Općine obećao je besplatno ustupiti zemlju na Malinjaku.”
Cuj,obec'o !!! Ovaj tretira drustveno vlasnistvo k'o Alajbegovu slamu i svoju babovinu !
Ko zna sta ce jos kome pred izbore obecati.Mozda je to dio “medjunarodnog polit-paketa” sa “Sumarima”.
Lik poredi Mravinjak sa Diznilendom.Eto,gluho bilo i to se desilo…

Bogami Murka Bajric u prvom redu butku izbacila. Svaka cast na tebe.

Muki ce dokapitalizirati i Egija i Fagia…

Teska bruka i sramota… Narod nema sta da jede, voda i zrak su otrovani, a nacelnik prodaje fantazije o Disneylandu.

https://youtu.be/QhP2-L9NkPI
Molim vas da pogledate ovaj ” filmcic”.Nista od svega.Prodavac secerne vate sa vasera u birou od 2-3 kvadrata sa nekim razapetim ticama i drangulijama.Skupio nesto djecurlije i nekoliko prolaznika pa udario “miting”.Za njega je puracki vaser institucija koju ni zamisliti ne moze.Tip se “usliko” obicnim mobilnim ,pokazuje i neki sareni papiric k'o neko “cage”.
A, baska engleski jezik ! Bruka ziva.! Batali,nacelnice,rabotu da ne bi bilo kasno…

Engleski mu je dobar, samo ima alcenat, pa ti pasa mislis da ne valja, jer ga ne razumijes. Al ok, to na stranu, 100 milliona eura (1 bilion) ili 100 hiljada eura, ne kontam, sve su tacke. Ako je 100 miliona, pa znas ti koje su to pare, kupit citav lukavac. Drago mi je da sam napustio lukavac za ameriku, svasta se desava sine.

Ljudi dobre volje se mogu sporazumjeti i bez jezika.A,onima “bezvoljnim ” su malo i dva .Sto miliona je sto miniliona,sa tackama ili bez.Poenta je da je vreca nasla zakrpu.Jednog narcisoidnog megalomana koji ce obecati i da ce na Mars stici prije Amera,samo da bi ispunio svoje suspektno-komleksne-egoloske snove .Koji daje ono sto nejma.I drugog, “velikog ” biznismena bez idje icega.Koji ni,osim “mokra jezik” prebijene pare nejma.Nego bi da jami zemlju i nesto love te da ih krcmi sa svojom -masala-hanumom nedje pod hladovinom palma.To se na Balakanu,pogotovo u BiH-u, desava vec decenijama,biva od vakta kako je Tito otiso,a livadici i kriminalci dosli pa jamili i jamjavljaju svaki dan.Ovom Vam je dobro doslo jer nije On obeco-NISTA ,osim dobre voljeI Zato tupi savaki dan kako bi bilo dobro kad bi se,gluho bilo,-desilo.A opet “gluho bilo”,ako se ne bi desilo.Ni iz dzepa-ni u dzep!I Onog Anam,koji “nudi poeziju” nebil'sta obunario, i ko Mitall i njegova druzina uzivaju i grohotom se smiju naivnima.Jezik je ,biva, UMOKRU pa more sve .A obrazli djon je potvrd pa more se nosit dok se ne ishaba…

Jasno Fagi veli da para nejma al’ imaju akcije.Egi slicno razmislja: “Mi nejmamo nista, osim ledine i dobre volje.”Jos veli da je sve to bajkovito.Svi smo citali bajke od koje se ni jedna nije ostvarila.Znaci da nejma ni ono:”Gluho bilo ,ako bi se desilo…”
Egi i sam vidi da je “presaugo” pa vec prebacuje lopticu s druge strane mreze,pa ko se ufati.Ama,nisu ni Tuzlaci ,ni Sarajlije Livadici.Da ima i zehru nafake ,jamili bi to oni sebi.Vako ce Umrezi ostati samo “somovi” ,koji sa kao kolaterala “svedske cudesne masine” i njenog veselog sofera, ostali na obali da zjevcu ocekujuci cisti zrak.

Šta je problem? Nek uzoru malinjak uhar je ionako djaba propada. Realno od te fantazije nema ništa, al šta dod da bude dobro je

Malinjak-mravinjak-manijak…

Volio bih vidjeti gdje je covjek OBECAO ako neko ima link neka objavi.Ja samo znam da je predlagao.

Njegov koalicioni partner obeća 100 000 Rm i Ispuni al u njemačkoj al ovaj park bla blabla

Nevidim sta je tu ON obecao,opcina daje zemljiste na ustupanje za jednu investiciju koju ce stranac investirati a ne opcina.Ako stranac odustane od toga nije vam nacelnik i opcina kriva sto to nije realizovano.Ko shvati suprotno onda neznam sta bi rekao?

Hasane, Hasane…. da lukavac prodise, ulaz u lukavac, ciscenje jezera, edinlend na malinjaku… doista je lafine. Nur da je imalo normalan, shvatio bi da je ovo neki krimos sa kipra. Pored Sarajeva, Zenice ovaj dilipter nasao Malinjak kod Lukavca. Hasane, Hasane…