fbpx

Vlada TK raspravljala o zabavnom parku na Malinjaku

2 min. za čitanje

Na današnjoj sjednici Vlada je prihvatila informaciju o projektu zabavnog parka, za što je volju izrazio Mohamed Farrag.

Kako se u informaciji navodi, iz pisma koje je dostavio gospodin Farrag nisu vidljive osnovne informacije neophodne za potpisivanje ugovora ili sporazuma o razumijevanju, kako zatraženo, a nisu precizirani ni drugi elementi bez čega nije moguće dati konkretno izjašnjenje.

Naime, nisu dostavljeni podaci o pravnom licu koje zastupa Mohamed Farrag, ni u inostranstvu ni u Bosni i Hercegovini, nije dostavljena studija opravdanosti iz koje bi bilo vidljivo šta se želi postići izgradnjom ovakvog kompleksa, kao ni finansijska konstrukcija, te je posve nejasno kako bi Vlada Tuzlanskog kantona ostvarila dobit na godišnjem nivou u prosjeku pet miliona eura, kako je navedeno u pismu.

Nije definisana lokacija na kojoj bi se gradio zabavni park, pa stoga je nemoguće odrediti da li je zemljište predviđeno za tu namjenu, u skladu sa prostorno planskom dokumentacijom.

Nije dostavljen idejni projekat iz kojeg bi bile vidljive parcele sa potrebnim oznakama, što onemogućava preciznije određenje u vezi sa navedenim prijedlogom.

Također, imajući u vidu da javno-privatno partnerstvo predstavlja dugoročan ugovorni odnos između javnog i privatnog partnera sa ciljem pružanja javnih usluga  iz  nadležnosti  javnog  partnera, a obzirom da iz inicijative gospodine Faraga nije vidljivo da projekat predviđa pružanje bilo kakve javne usluge, projekat nije moguće realizirati kroz ovakav oblik partnerstva.

Imajući u vidu sve navedeno, Vlada Tuzlanskog kantona nije u mogućnosti nesporno utvrditi stvarnu nadležnost i ulogu pojedinih  kantonalnih organa i institucija, te s tim u vezi ulaziti u bilo kakve ugovorne obaveze.

Obzirom na navedeno Vlada je sugerisala podnosiocu pisma namjere da, ukoliko i dalje ostaje kod svoje inicijative, nastavi razgovore sa predstavnicima Općine Lukavac, koja bi trebala biti i nosilac jednog ovakvog projekta, ukoliko u tome nalaze svoj interes, a da nadležni organi Tuzlanskog kantona u svakom slučaju ostaju na raspolaganju da na zahtjev Općine rješavaju predmete u okviru svoje nadležnosti.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
9 komentara
Subscribe
Notify of
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Šteta, ostadosmo bez onakve zabave i ringišpila.
Ovi političari sve moraju upropastit kad ne razumiju dobronamjerne inicijative i vizionarske projekte Lafinaša iz Poljica Gornjeg…

nek nema

To je vic godine.

Poslije ovog “tuzlanskog” debakla,On ce se uskoro kleti da nikada nije o ovome sa Anam Onim ni kahvu popio.KAVU,kako pise iznad glava-jeste.I obec'o je narodu da ce imati Diznilend na padinama Ozrena.Za sada imamo Gotham City i povrh glave nam svakodnevno zuji Joker u obliku suspendovane cestice.Malo li je…

Ko vodi nasu opcinu bruka i sramota

Ostadosmo bez bacaljki kola. na strujui ostalih đakonija a tek bez čistog Zraka da se ne govori. Nećeš Bundoglavi dobiti glasove džaba lažeš narod

Vlade ove sluze samo za prihvatanje informacija. Ljufi odlaze…nikom vise nije do zabave.

Ko je ovaj desni glavonja? Da nece za portira parka konkurisati?

Zar ne postoji vec ringispil u obdanistu?