fbpx

Umrežavanje budućih stručnjaka u cilju unaprjeđenja znanja

2 min. za čitanje

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović primio je danas predstavnike Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli „MEDICUS”, Alisu Dedić i Nermina Alibašića koji su prezentovali ovogodišnji, sedmi po redu Tuzla Brain Week (TBW) 2020.

IMG 3712

Riječ je o projektu koji se realizira u okviru globalne sedmice mozga i čiji je cilj podrobnije upoznavanje s oblašću neuroznanosti.

Pohvalivši dosadašnje aktivnosti TBW-a kao i Studentskog vijeća, premijer Tulumović je kazao da će i ovogodišnji naučni skup podržati Vlada Tuzlanskog kantona te da postoji potreba za većom angažovanošću domaćih studenata medicine.

„Uključivanjem velikog broja zainteresovanih kongres će opravdati postojanje i otvoriti vrata za dalje napredovanje i sticanje novih znanja i sposobnosti u naučno-istraživačkom radu i razmjeni informacija”, kazao je premijer Tulumović te naglasio važnost razmjene studenata i boravka mladih ljudi u drugim sredinama.

„Za razliku od prethodnih, ovogodišnji Tuzla Brain Week imat će karakter međunarodnog kongresa, sa oformljenim naučnim odborom uz sve elemente koje je imao i prije”, kazala je predsjednica „Medicusa” Dedić te dodala da je velika zainteresovanost i već sada je mnogo prijavljenih stranih studenata za učešće u kongresu.

Ovogodišnji TBW traje od 9. do 13. marta a dominantna tema je „brainstorming”. Sedam dana ranije održat će se takozvane „dobne radionice” gdje će studentski timovi raditi sa korisnicima brojnih odgojno-obrazovnih ustanova kao što su vrtići, osnovne i srednje škole i starački domovi, rečeno je ovom prilikom.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Koja je ovo ubleha