fbpx

Milorad Dodik za predsjednika Bosne i Hercegovine

5 min. za čitanje
Piše: Atif Kujundžić
Piše: Atif Kujundžić
Piše: Atif Kujundžić

Samo na još takvoj funkciji može biti ono što želi: glavni mandrak s mudoklakom. Birajmo ga da vidimo i to čudovišće u ovoj zemlji od kamena, sna, vode i blata.

Inače, Dodik nema nikakvih izgleda u Republici Srpskoj zvao je entitetom u Bosni i Hercegovini ili ne. Dobro mu se ljulja, al’ ga puno žulja. Sjedi Dodik i puši /marlboro/ al’ ga puno guši. Svijetu pun kufer bijede, a opozicija nagomilala dokaze protiv njega i njegove vladavine i svaki mu čovjek iz opozicije izgleda od njega bolje, mada je sam nekima prigovorio da džaba imaju preveliku glavu. Džaba mu poplave. Ništa od funkcije. U ovakvoj situaciji mogao bi biti biran i kao jedini kadidat. Dosta nam je valjda i toga sranja sa većinom.

Inače u svojoj dosadašnjoj političkoj karijeri Dodik ima najbolji rezultat u redovnom održavanju sastanaka sa Dačićem, Vučićem, Putinom, Medvdovom i crnomantijašima koji su i sami sebe u crno zavili. Europa se za svaki slučaj amerikanizira, tek da ne bude da je Ruska Federacija za džabe jamila Krim, a za sve kriva. Linija sučeljavanja postaje precizno ideološki jasna i bez posrednika. Antagonizam je nepomirljiv unatrag i više od stotinu godina. Zvali ga kapitalizam ili komunizam – isto govno. Sve je tu na sve načine. Zapad kao Europa nasuprot Istoku.

Tuga je pregolema. To što smo zvali društvenoekonomskom formacijom mjereći sve odnosom prema sredstvima za rad i proizvodnju, pretvorilo se u kalambur koji se ne može ni stilski gledano razabrati, a najbliža definicija bi morala ozbiljno računati s odsustvom svake pameti i bilo kakvim razboritim rješenjem koje otvara put u budućnost, osim u središte Zemlje.

Lopovluk je takav. Svaka organizacija ima sebi paralelnu i mafijaški uvjetovanu svitu. Najbanalniji dokaz je da gladni ljudi organiziraju prosvjede na kojima dobiju batine, a poslije toga dođu kiše, poplave, ješ veća nezaposlenost i glad. Sad kad je sve blatnjavo i mokro, nemaju što ni zapaliti. Neće da gori.

Ovo sve skupa zaista izgleda kao realna šansa za Milorada Dodika koji ide i nosi naked penis kao i svaki good boy iz duboke šumske To što se vidi. To je na sonu i takav je kartaški red. Nema laži, nema prevare i nemojte narode da se nadate ičemu osim onome što vam je dato naočigled, radi uvida i očevida.

Milorad-Dodik

Ovome će se prijedlogu možda malo čuditi ili usprotiviti neki tunjoglavci, mada ne bi trebali. Ideja je njihova, a oni moraju znati šta je raspuće povijesne zbiljnosti u bespuću divljačkog življenja, jer, općepoznata je stvar da nešto drugo i nije mogao smisliti? Kako drugačije i tumačiti mladu bosnu i ulogu pukovnika Dragutina Dimitrijevića Apisa? Samo kao Crnu ruku – Ujedinjenje ili smrt. Makar Apisa 1917. godine i osudili na smrt i strijeljali u Solunu, ne bi li se umilili Austrougarskoj carevini za ubojstvo prijestolonasljednika i njegove trudne hanume u Sarajevu.

Treba nam oštar i drzak predsjednik. Samo jedan umjesto trojice. Odmah će jesti manje ćufteta, ćevapa, šarenog bureka, pačeta i pljeskavica. Jedino što to u Teheranu zna presjest. Prije će presjest, nego se prejest.

Za ovakav prijedlog imali bismo ogromnu prednost. Za Dodika bi glasala cijela Republika Srpska, ne samo zato što je Srbin po profesiji, već zato što će se entitet konačno riješiti bezobraznog čovjeka u vršenju vlasti i javnome životu. Osim toga za njega bi glasao i Dragan Čović, pa bi i Ljubić došao sebi. Bakir neka gleda šta mu od babovine rade.

A, ima i drugih razloga. Konačno bi Država Bosna i Hercegovina bila kriva za sve ono za šta je optužuju. Jer, neporecivo jest: Glavni razlog pa država Bosna i Hercegovina ne funkcionira već godinama, a samo stagnira i skapava jeste upravo nasilni Milorad Dodik. E, kad je tako, neka tako i bude. Eto mu i te Bosne i Hercegovine pa se može hebat!

A i Lagumdžija će mu biti pri ruci, blizak suradnik. Pa će se Bosna i Hercegovina i Lagumdžije riješit! Pa, socijaldemokrati su to, čak nezavisni do mjere da bi zajedno mogli visit. Mogu ćoškarit do mile volje. Ko hoće bolje, široko mu polje. Osim toga imali bi uza se i Radmanovog Ravnogorca koji godinama samo džaba zajebava. Zatim, sada im svima zajedno valja u NATO.

JADNA MAJKO JADNIJEH SVATOVA

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

SodaLIVE! Da vas podsjetim onog dijela vašeg obavještenja za komentatore gdje trebaju da se suzdrže od psovanja i vulgarnog izražavanja. Važi li to i za autore članaka koji se objavljuju na vašem portalu? Ako vam je Atif Kujundžić Bog i batina pa mu ne smijete ništa onda ću da vas razumijem ali onda barem nemojte da se rugate Kalesiji i cjenovnicima na engleskom jeziku jer nismo ništa ispred njih. Mnogi komentatori barem na neki način “profiltriraju” svoje psovke ali ovaj vrli pisac lupa kao da se nalazi na fudbalskoj utakmici neke opštinske lige.

I šta je bilo kad si se probudio gospon Dodik

Jako “elokventan” tekst.. pogotovo ono “qrac”.