fbpx

Lukavac: Ponovo smo ujedinjeni za zabavu!

3 min. za čitanje

Piše:Sadik Sinanović

Nakon što smo krajem januara ove godine, bar na jedan dan bili svi ujedinjeni za zabavu, slične aktivnosti ćemo ponoviti ovog vikenda. Na istoj lokaciji će skije, slićure i sanke, biti zamijenjene loptama, biciklima, rukavicama. Cilj je isti kao i onaj januarski, dobra zabava za naše mališane!

 

 

 

 

 

Dakle ista ekipa i lokacija (poligon iza Soda Pub-a) kao i u januaru, puni želje za dobrom zabavom, dobro organizovani i odlučni. U nedjelju sapočetkom u 11:00 sati svi prisutni mališani će imati priliku sklopiti neka nova prijateljstva, ali i upoznati se sa sportskim klubovima, u kojima će možda u budućnosti graditi svoj sportski duh. Svoj “prostor” na kojem će se predstaviti rezervisao je veliki broj sportskih klubova sa naše općine, neki od njih su : ŽFK Radnički Lukavac, FK Radnički Lukavac, KK Lukavac, Ultimate Frisbee Club Lukavac, Karate Klub ORKA, Školica sporta Bambi, KBS Radnički, a pridružit će nam se i lukavački biciklisti, te sportsko-ribolovno društvo SMUĐ Lukavac.

Uz idejnog tvorca ove lijepe sportske priče, profesora tjelesnog odgoja Mirnesa Sulejmanovića (trener ŽFK Radnički Lukavac), ali i uz veliku pomoć naših prijatelja i ovaj put smo program prilagodili našim mališanima (od 11 sati), dok će u večernjim satima priliku za zabavu imati nešto starije generacije, igrajući košarku i fudbal, ili će se neki ipak zabaviti borilačkim vještinama. Soda Pub je i ovaj put čvrsto stao uz našu ideju, te će dati nesebičan doprinos našoj maloj zabavi, uz vesele ritmove Stereo Sektora. Za noćno druženje starijih generacija Led Vision Lukavac će obezbijediti rasvjetu sportskog terena.

U samoj pripremi terena će od ranih jutarnjih sati uz organizatora ovakvog događaja biti i navijačka skupina Sioux, kao neizostavan dio društvenog života u Lukavcu. Neka ovo bude poziv i za sve ostale klubove sa prostora naše općine da nam se pridruže i zajedno sa nama zabave. Ovo druženje je planirano za prošli vikend, ali je zbog nepovoljnih vemenskih uvjeta taj termin promijenjen za vikend koji je pred nama. Svi su dobrodošli!

Nedjelja, 28.05.2017. god, 11:00 sati!

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka cast za organizatore.

Bravo za bicikliste,da li učestvuje načelnik.Obzirom da je radnički ispo iz lige sad svaki dan možete organizovati zabave,a kasnije i koride na Radničkom.Djecu Lukavca treba izvesti u Tumare na čisti zrak. To treba podržati iz Budžeta općine Lukavac i platiti djeci organizovan prevoz.