Sisecam Soda: Srednjenaponsko i niskonaponsko postrojenje unaprijeđeno najsavremenijim rješenjem

1 min. za čitanje

Trafostanica za srednjenaponsko i niskonaponsko postrojenje u sklopu Sisecam Soda Lukavac unaprijeđena je najsavremenijim rješenjima kompanije Schneider Electric.

Izvedeno rješenje, a radilo se o izgradnji nove trafostanice u okviru postojeće fabrike, pogodno je za industrijske trafostanice, napajanja i razvod električne energije, monitoring i upravljanje te efikasno korištenje energije i optimalno korištenje opreme kod svih kritičnih industrijskih procesa kod kojih su kontinuitet napajanja i rada postavljeni kao jedni od osnovnih zahtjeva sa strane krajnjeg korisnika.

U sklopu trafostanice iskorišten je niz SE rješenja među kojima treba izdvojiti srednjenaponsko postrojenje tipa MCSet s vakuumskim prekidačima, srednjenaponska automatska kompenzacija tipa CP253, energetski transformatori tipa Minera i niskonaponsko postrojenje kasetnog – izvlačivog tipa Okken.

Pod nadzorom i supervizijom Schneider Electric tima, ugradnju je izvršila kompanija Culon d.o.o. iz Tuzle, čiji su uposlenici stručno osposobljeni za ovakve vrste radova. Sama kompanija je ovlaštena od strane Schneider Electric za ovaj projekt.

Schneider Electric, globalni stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju, jedina je kompanija koja nudi kompletna rješenja za industrijske aplikacije, razvijena i proizvedena u pogonima Schneider Electric te ispitana, testirana i ugrađena u velikom broju kod najvećih industrijskih krajnjih korisnika u svijetu.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments