fbpx

Lukavčanin Denis Ibričić uspješan kao košarkaški trener u Njemačkoj

2 min. za čitanje

Lukavčanin Denis Ibričić, trenutno uspješno obavlja trenerski posao u Njemačkoj.

U intervjuu za BHbasket, podijelio je svoje trenersko iskustvo, počevši od 2018. godine kada je započeo rad kao trener ženske seniorske ekipe u Güterslohu. Nakon pet sezona, klub Herford mu je ponudio vođenje omladinskih selekcija, što ga je kasnije dovelo do pozicije trenera prve seniorske ekipe Herforda koja igra u trećoj njemačkoj ligi.

Njegov cilj je vratiti ekipu u viši rang nakon ispadanja iz ProB lige, uz rad s igračima iz različitih zemalja. Naglašava kako voli izazove, a uspjeh ekipe vidi u zadovoljstvu igrača. Svoju ljubav prema košarci želi prenijeti i na druge, s nadom da će ovaj sport inspirirati nove generacije. Također, izražava zahvalnost na svom dosadašnjem profesionalnom putu.

Klub je na profesionalnom nivou, sa igračima profesionalcima iz različitih zemalja Europe i također iz SAD. Sigurno da je mnogo pritiska ove sezone na mojim leđima i leđima igrača. Za ostvarenje naših ciljeva moramo pobjeđivati utakmice pa onda svaki poraz bude teži nego u slučajevima kada cilj nije ulazak u viši rang. Međutim to je ono što ja volim, volim izazov jer tada znam da i ja kao trener a i moji igrači moramo davati uvijek 100%. Uvijek je cilj pobjeda bez obzira ko je protivnik. Zahvalan sam kako se moja trenerska karijera za sada odvija, izjavio je Ibričić.

Ibričić je u prošlosti igrao za KK Slobodu i ekipu KK Lukavac, a sada kroz trenerski angažman širi pozitivnu sportsku priču i izvan BiH.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments