fbpx

Lukavac u Skenderiji otvara finale play offa

2 min. za čitanje

20aa6cb0-3892-4392-a57a-4e8925736a6a

Prvu utakmicu serije finala play offa  košarkaši Lukavca igraju sa Bosnom u subotu na parketu sarajevske  Skenderije.

Lukavac koji je kao debitant ostvario izvrstan rezultat samim plasmanom u doigravanje, imat će priliku da u ogledu sa nekadašnjim prvakom Evrope odigra utakmicu za respekt. Bosna će na putu velikog povratka,  predvođena našim nekadašnjim reprezentativcem Sašom Vasiljevićem, koji je nagovijestio i moguće okončanje igračke karijere nakon ovog prvenstva, pokušati već u prvom susretu iskoristiti prednost domaćeg parketa.

40987c7e-aa60-4cd0-a1dc-a483bfa07a19

Bosna koja je nakon prosječne sezone u prvom dijelu, uspjela  pojačana sa sedam igrača izboriti treću poziciju na kraju regularnog dijela prvenstva a koja će joj u slučaju treće utakmice donijeti prednost domaćeg parketa, u polufinalnom susretu sa dvije pobjede nad  Vogošćom pokazala je snagu.  Predvođena organizacijski sa, još jednim nekadašnjim reprezentativcem,  Krupalijom i sa trenerom Gvozdićem koji je bez poraza na klupi Bosne, u naredne utakmice ulaze sa ciljem povratka u društvo najboljih. Bosna je završnicu odigrala savršeno bez poraza u ovoj kalendarskoj godini, te sa pobjedama na posljednjih sedam domaćih utakmica dočekuje finale sa Lukavcem.

d4a2f4fa-6f20-4773-b58c-1975a267512a

Lukavac, sa druge strane,  ima priliku da sezonu iz snova, predvođen drugim strijelcem lige Islamovićem, završi dostojanstveno. Pobjede nad Gradinom iz Srebrenika koju su u dva meča „pomeli“ ekipi su vratile pobjednički duh nakon tri poraza na kraju regularnog  dijelu prvenstva. Privremeni povratak Muratovića iz Slobode donio je bržu igru u napadu, što je i rezultiralo sa dvije „lagane“ pobjede u dvomeču sa Gradinom. Upravo u  dobroj formi ova dva igrača će Lukavac tražiti svoju priliku da oteža povratak Bosne u košarkašku elitu Bosne i Hercegovine.

Prva utakmica finala play offa A1 lige Bosne i Hercegovine za košarkaše KK“Bosna  Royal“ – KK „Lukavac“ igra se u subotu 23.aprila u Skenderiji sa početkom u 17:30.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments