fbpx

KK Lukavac u nastavku prvenstva dočekuje Gradinu iz Tešnja

3 min. za čitanje

Utakmicom 12. kola koja će se odigrati u nedjelju (24.01.2016.godine) u gradskoj sportskoj dvorani,  košarkaši Lukavca dočekuju Gradinu iz Tešnja, čime nastavljaju  borbu za doigravanje u košarkaškoj A – 1 ligi Bosne i Hercegovine.

Nakon previsokog poraza (83:59) u finalu Kupa Tuzlanskog kantona na domaćem terenu od Slobode, naši košarkaši se okreću prvenstvu u kojem  visoke ambicije potvrđuju dovođenjem odličnih pojačanja.

Lukavac koji se zajedno sa Vogošćom nalazi na na vrhu tabele sa omjerom 9 – 2, u polusezoni su pojačali Đulović iz Živinica 78, Pilavdžić koji je na dvojnu registraciju došao iz Slobode i Krajišnik iz bijeljinskog Radnika. Niti jedan igrač nije napustio ekipu, tako da Lukavčani,  pored povreda Krajišnika i Đulovića koje su obnovili u meču sa Slobodom i neće nastupiti u narednom meču, imaju respektabilan sastav za nastavak prvenstva. Osim Islamovića koji je prvi strijelac lige sa 27 poena u prosjeku, te nakon obavljenih priprema preporođenog Nešića, najveći dobitak bi mogao biti Pilavdžić koji je u utakmici sa Slobodom pokazao da će biti veliko pojačanje u želji da se Lukavac domogne zavšnice prvenstva. Za prvu utakmicu u nastavku takmičenja boljeg protivnika na  otvaranju drugog dijela  lige u ovome trenutku od Gradine nisu mogli poželjeti.

Gradina koja se nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli sa omjerom 3 – 8, osim što je ostala bez tri najbolja igrača u protekloj polusezoni, nije učinila mnogo da ojača ekipu u drugom dijelu prvenstva, te prema imenima koje je dovela i ne pokazuje ambicije za ostankom u A- 1 ligi Bosne i Hercegovine. Novi igrači su Jabandžić, Srkalović, Šeljmo, Almin Ibrahimkadić i Hafizović, sve redom povratnici u ekipu. Osim nekadašnjeg kapitena Jabandžića koji se vratio u tim da svojim iskustvom pomogne timu, radi se uglavnom o mlađim igračima. Ekipu su napustili Salkić koji se priključio sarajevskoj Bosni, Bešo koji će uz školovanje nastaviti karijeru u Burchu, te Almin Ibrahimkadić koji se vratio u Čelik.

Susret prvog kola u Tešnju naši košarkaši su riješili u svoju korist rezultatom 83:74, nakon čega je počela serija od novih sedam utakmica bez poraza, koja je prekinuta tek u devetom kolu porazom od Gradine u Srebreniku.

Utakmica KK „Lukavac“ – KK „Gradina“ Tešanj je na programu u nedjelju (24.01.2016.g) u sportskoj dvorani u Lukavcu sa početkom od 18:00 sati.

Ostali parovi 12. kola:

Vogošća – Promo
Gradina – Burch
Turbina – Brčko Distrikt
Igman – Bosna Royal
Orlovik – Čelik

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments