fbpx

Trener Radničkog: “Mladi igrači su nekorektni – prvo ostavite trag u fudbalu, pa onda postavljajte uslove!”

4 min. za čitanje

Nakon skoro dva i pol mjeseca zimske pauze, fudbaleri Radničkog iz Lukavca početkom naredne sedmice kreću sa pripremama za proljetni dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH.

Ekipa se nalazi u veoma teškoj situaciji. Lukavčani su “prezimili” na 14. mjestu sa ukupno osvojenih 17 bodova, a s obzirom da na kraju ispada pet timova, slijedi im grčevita borba za opstanak.

Uprava kluba rješenje tih rezultatskih problema vidi u 48-godišnjem stručnjaku Milenku Bošnjakoviću koji je u Radnički stigao sa klupe Sloge Simin Han.

“Planirano je da se odradi 36 treninga u pripremnom periodu, 5 kontrolnih utakmica i jedna generalna proba pred početak polusezone. Biće to kvalitetne i ozbiljne pripreme na većem nivou nego što je to bio slučaj do sada. Ja kao trener i moj stručni štab ćemo se potruditi da ekipa uđe spremna za prvenstvo”, rekao je Bošnjaković za Kameleon, te dodao kako će imena protivnika u pripremnim mečevima biti poznata naredne sedmice, a radiće se o timovima iz okruženja.

Kako je dodao Bošnjaković, vrlo dobro je skautirao igrački kadar novog kluba, te naveo kako će u ponedjeljak, kada bude odrađen prvi trening, na probu doći 5-6 kvalitetnih igrača.

“Klub su napustili golman Sakib Brezičanin koji je potpisao za Bosna Semu, a u Velež su otišli igrači Mehmed Ćosić i Mirsad Nukić. Što se tiče dolazaka, dovedeni smo u jednu nezgodnu situaciju, ciljano smo željeli dovesti neke igrače, ali se ispostavilo da ne mogu dobiti ispisnice u svojim klubovima. Detektovali smo probleme i potrudićemo se da ojačamo tim na onim mjestima gdje je to i potrebno”, kazao je trener Radničkog za Kameleon.

Ono što mnogo ljuti Bošnjakovića jeste, kako kaže za Kameleon nekorektnost mladih igrača.

“Imaju veliku želju za novcem, a niko ne želi afirmaciju i promociju i s kim god obavimo razgovor imaju neke nevjerovatne finansijske zahtjeve u hiljadama maraka. Poručujem svim tim igračima da prvo ostave trag u fudbalu, a onda postavljaju uslove. To je zaista nezgodna situacija za ljude koji vode klub, ali i za nas, trenere”, požalio se naš sagovornik.

Bošnjaković smatra kako Prva liga Federacije nije po kvalitetu napravila značajniji pomak u odnosu na prethodne godine, ali je napredovala u segmentu regularnosti.

“Prošle godine kada sam vodio Slogu, igrali smo utakmicu protiv Goražda, nakon koje su glavni i pomoćni sudija tog meča dobili 9 utakmica kazne. Mi od toga nemamo ništa, ali mi je drago što neko vodi računa o neregularnosti lige. Suđenje i ljudi koji ga ocjenjuju su, vjerujte na jednom visokom nivou”, rekao je novi šef lukavačkog tima, te izrazio nadu u bolje dane kada je Radnički u pitanju.

“Svi mogući ciljevi vezani su za svaku sljedeću utakmicu. U vrlo smo teškoj situaciji i malo će zavisiti od Radničkog i od naših igrača. Ispada pet klubova, razni su tu interesi. Mi ćemo uraditi što je u našoj moći da obavimo svoj dio posla na terenu. Idemo sada u pravi rat vezan za opstanak, a vrijeme će pokazati jesmo li uspjeli ili nismo”, zaključio je Bošnjaković.

Bošnjaković će prozivku igrača izvršiti u subotu, 21. januara od 12 sati na stadionu Jošik, gdje će dva dana kasnije od 15 sati biti odrađen i prvi trening.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Adešu , svi oni žele i afirmacijui promociju . Naravno i da žele i novčanu dobit, Ali , kazati : “Mladi igrači su nekorektni – prvo ostavite trag u fudbalu, pa onda postavljajte uslove!”, je ” malo pretvrdo”.
Ipak bi trebalo biti malo “taktičniji “j realniji jer i Vi radite za “afirmaciju i promociju…”
Ali, i za – novac

Tako je Milenko