fbpx

Salihbegović: Atmosfera je odlična, nadamo se povratku na pravi kolosijek

2 min. za čitanje

Za vikend se nastavlja takmičenje u 1. Ligi FBiH, a FK Radnički u okviru 10. kola gostuje NK Zvijezda u Gradačcu, sa početkom od 15:00h.

Lukavčani su domaćim porazom od visočke Bosne prekinuli sjajnu seriju bez poraza, dok s druge strane favorizirana Zvijezda igra nepredvidljivo ove sezone.

Za 9 odigranih kola “Zmajevi” imaju 4 pobjede, 3 poraza i 2 remija. Najuvjerljivija pobjeda je ona iz 1. kola kada su savladali FK Goražde rezultatom 2:0, a zanimljivo je da su ostale 3 pobjede i 1 poraz završeni identičnim rezultatom 2:1. Zvijezda se trenutno nalazi na 7. poziciji sa 14 osvojenih bodova. Radnički ima bod manje i zauzima 9. poziciju, a pobjeda jednog od ova dva tima bi bila odskočna daska ka samom vrhu tabele.

Za naš portaj izjavu je dao pouzdani veznjak i stoper Radničkog, Kemal Salihbegović: “Malo nas je poljuljao poraz protiv Bosne, ali u subotu ćemo se pokušati vratiti na pravi kolosijek. Pripreme za utakmicu idu po planu i nadamo se najboljem. Atmosfera je više nego odlična s zirom na situaciju u klubu.”

Sutra će Radnički ostati lišen usluga Ćosića i Ad. Kasumovića zbog suspenzija, dok je dugo očekivani povratak povrijeđenog Tinjića ostavljen za 11. kolo. Irfanu Džindiću će na raspolaganju biti i Mujkić i Al. Kasumović koji su odradili suspenzije protiv Bosne.

Zanimljivo je da će na drugoj strani biti čak 4 bivša igrača Radničkog (Moranjkić, Mujagić, Musić i Jaranović), kao i trener (Vojvodić).

Djelioci pravde na stadionu “Banja Ilidža” će biti Avdić Admir (Kalesija) kao glavni sudac, Hasić Emir (Gračanica) i Budimlić Zlatko (Bihać) kao njegovi pomoćnici. Četvrti sudac je Kasupović Adnan (Bihać), delegat Šantić Dalibor (Busovača), a posmatrač Jelavić Filip (Gabela).

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments