fbpx

Radnički sutra u pohodu na Prvu ligu: “Atmosfera u ekipi na zavidnom nivou, daćemo posljednji atom snage…”

2 min. za čitanje

Fudbaleri Radničkog iz Lukavca sastaće se u plej-ofu za ulazak u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine sa ekipom Klisa iz Buturović Polja, a taj meč je za MeridianSportBH najavio fudbaler tima iz Lukavca Haris Ordagić.

Radnički iz Lukavca iza sebe ima sjajnu sezonu u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine grupa Sjever gdje je osvojio šampionski pehar, a u odlučujućem meču za ulazak u Prvu ligu očekuje ih Klis iz Buturović Polja, osvajač titule na drugoligaškom Jugu.

“Što se tiče same utakmice protiv Klisa sigurno je da ne znamo šta možemo da očekujemo jer oni su nam nepoznanica isto kao i mi njima. Naravno, mi ih respektujemo, i sami znamo koliko je truda, rada i odricanja potrebno da bi neko bio prvak u bilo kom rangu bosanskohercegovačkog fudbala” – rekao je Ordagić pa nastavio:

“Atmosfera u ekipi je na zavidnom nivou poslije plasmana u finale Kupa kantona i, naravno, nakon suvereno osvojene titule u Drugoj ligi Sjever. Svlačionicu dijelim sa dobrim i poštenim momcima koji će sigurno dati svoj posljednji atom snage da bismo ostvarili naš cilj, a to je plasman u Prvu ligu”.

Ordagić ima 32 godine, a u Radnički je stigao 2021. godine iz redova Seone.

Utakmica će biti odigrana sutra, 8. Juna sa početkom u 17:30 sati.

Dres, šal, Jošik …

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Fali vam Petev pa da budete kompletni