fbpx

Pioniri FK Radnički privlače pažnju klubova iz Premijer lige BiH!

2 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

Jutros je na zvaničnoj facebook prezentaciji FK Radnički Lukavac, za sve navijače i simpatizere ovog kluba osvanula jedna lijepa vijest. Radi se o novostima iz omladinskog pogona (pioniri), a mi svojim čitateljima ovo obavještenje prenosimo bez izmjena:

“Lijepe priče i vijesti će uskoro postati svakodnevnica u našem klubu. Ovaj put se radi o omladinskom pogonu, a naši pioniri su dokazali da se rad i trud uvijek isplate.

Dječaci bez propuštenog treninga, upijajući sve savjete svog trenera, već sada svojim talentom izazivaju pažnju trenera omladinskih selekcija klubova iz Premijer lige. Prema informacijama koje smo ovih dana uspjeli dobiti od trenera pionira FK Radnički, Jasmina Jaranovića, svoje interesovanje za Ahmeda Halilagića potvrdila je akademija FK Sarajevo, te bi Ahmed u narednom periodu trebao proći određena testiranja i probu sa omladinskim selekcijama ovog kluba.

Stopama svog druga i saigrača uskoro bi mogli Bakir Morankić i Emir Hidanović, za koje interes uz sarajevski Olimpic pokazuje i tuzlanska Sloboda. Sve je ovo svakako dokaz da u omladinskom pogonu imamo veliki potencijal i vrijedne radnike, čiji će se rad sigurno isplatiti, a iskreno se nadamo i vjerujemo da su njihovi debitantski nastupi u seniorskoj konkurenciji rezervisani za naš FK Radnički.”

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Blago našoj djeci iz Radničkog kad su talentovani sad mogu igrati i sa Poljicem i prokosovićimai Dubokim Potokom.A oni malo bolji mogu otići i u Olimpok.Koji nam je ovo napredak kako nam je Lafinaš uveo trezorsko poslovanje u sportu.Tako napredujemo i u drugim oblastima života i rada a posebno u zapošljavanju (eksperata:Enes Numanović ratni dezerter primljen za sekretara općine Lukavac) i dr. talenti iz Tuzle koji nemogu igrati u Tuzli ali mogu kad nas u Lukavcu jer mi nismo TALENTOVANI.

Kako Deli dođe za načelnika ovi naši pioniri imaće priliku samo da zaigraju KOZARAČKO KOLO na Radničkom jer klub savaki dan propada sve dublje i dublje.A mi uvodimo trezor.I sad preferiramo BICIKLIZAM po nalogu KIMJONG UNA.