fbpx

Odblokiran račun FK Radnički: “Mi nećemo odustati, rezervnog grada i kluba nemamo!”

2 min. za čitanje

Nakon višemjesečne blokade u FK Radnički Lukavac, danas imaju mnogo razloga za slavlje. Račun kluba je odblokiran, a u nastavku donosimo i zvamičnu obavijest objavljenu na službenoj facebook prezentaciji ovog kluba:

“U popodnevnim satima u naš klub je stigla obavijest od strane Sparkasse banke da je račun FK Radnički odblokiran i u potpunosti operativan. Nakon višemjesečne blokade, te onemogućenog rada i posvećenosti sportskim rezultatima, Radnički je od danas u potpunosti okrenut zelenom terenu.

Skupština našeg kluba, Upravni odbor, ali i mnogi drugi zaljubljenici i navijači našeg kluba u prethodnom su periodu sve svoje kapacitete usmjerili u rješavanje ovog problema. Nakon višemjesečnih pregovora, protekle sedmice je direktor JP Rad Lukavac obavijestio naš klub da je od strane ovog preduzeća naš račun odblokiran, te da ćemo u narednom periodu pregovore nastaviti zbog potpune otplate duga kako bi obje strane bile zadovoljene. Iskrenu zahvalnost za uloženi napor i razumijevanje dugujemo i gosp Nehrudinu Osmiću, pravnoj službi kao i cjelokupnom rukovodstvu preduzeća.

Mali zastoj desio se zbog procedura u banci, te je račun postao operativan tek sa današnjim danom. U narednom periodu sva dugovanja prema našim uposlenicima, igračima i stručnom štabu biće izmirena, a spremno ćemo ući i u novu sezonu, finansijski rasterećeni, samo sa jednim jasnim ciljem! Povratak!

Ono što smo u prethodnom periodu uspjeli prešutjeti, vjerujući da imamo snage riješiti sve probleme, je i to da je takmičenje i dalje postojanje FK Radnički bilo veoma upitno. Razlog je nemogućnost pronalaska rješenja i dogovora, nakon čega je našem klubu prijetilo gašenje. Taj period je iza nas, sve što sada očekujemo je podrška sa tribina momcima koji su časno branili naše boje u vjerovatno najtežem periodu u historiji.

Mi nećemo odustati, rezervnog grada i kluba nemamo! Hvala vam svima! Vidimo se na Jošiku, zaslužujemo podršku više nego ikada prije!”

Podijeli ovaj članak
12 komentara
Subscribe
Notify of
12 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Eto vas ko Selim Beslagic.

Ha ha top prva tri komentara. ***dzaba mi saljes opomene. Necu ti nikada platiti nepostojeci dug. Mrsh.

Jel Vam to Lafinaš pisao taj tekst nakon što je NAŠ Radnički odveo u kantonalnu ligu.Nisam mogao ni zamislit da će Lukavačka raja, a pogotovu SIOUXI popušiti lafinu od GRIZIJA iz Tuzle i njegovog penzionera savjetnika za nacionalne manjine.Vidite li da je čovjek bez minimuma ljudskog dostojanstva popišao SDP koji mu je sve dao i opet prodaje maglu po Lukavcu.Treba nesortu stavit na biciklo i vratit Kukiću gratis zajedno sa Begom.

Mladi gospodin kilo gore kilo dole

Nehro otplacuje dugove budzetskih parazita nasim parama a nema marke investicije u vodovodnu mrezu i ciscenje grada. Radnicki je ruglo od kluba i taj seoski krkanski fudbal gleda 50 budala na utakmici. Budzetske pare (a sad i komunalne) se otimaju od Lukavcana de se finansira ova lakrdija od kluba i sporta.

Treba taj smecarski klub ugasit, i taj “grad” s mape ukinuuut

Kljusino jedna. UGASIT RADNICKI -RADNICKI ostaje dok je Jos carsijske raje.Znam da bi ga vi rado ugasili takvi ko ti. Nazalost JOSIK je aktivan

svaka čast mladom i perspektivnom gospodinu nurkiću na maksimalnom zalaganju, takođe skupštini kluba kao i upravnom odboru