fbpx

Premijer Tulumović i ministrica Čolić razgovarali sa predstavnicima Strukovnog sindikata

1 min. za čitanje

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministrica zdravstva Dajana Čolić primili su u petak delegaciju Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona i upoznali se sa detaljima rada ove organizacije.

O pitanjima reprezentativnosti, kolektivnog ugovora za zaposlene u zdravstvu te odnosu sa Nezavisnim sindikatom zdravstva TK govorili su potpredsjednik Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH dr. Admir Suljić, doc.dr. Nermina Kravić i prof. dr. Goran Krdžalić.

Premijer Tulumović rekao je da daje podršku aktivnostima koje su usmjerene na stvaranje boljih uslova i odgovorajućem vrednovanju ljekarskog rada. Prema njegovim riječima, neophodno je zajedničkim djelovanjem resornog i Ministarstva finansija, Zavoda zdravstvenog osiguranja TK te Sindikata načiniti presjek potrebnih sredstava koja bi zahtijevale buduće promjene, a da se ne uruši postojeći sistem.

Predstavnici Strukovnog sindikata i ovom su prilikom naglasili da žele riješiti problem radno pravnog statusa doktora, odnosno da im se omogući reprezentativnost bez čega ne mogu potpisati kolektivni ugovor.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments