fbpx

Golovima Salihovića, Radnički savladao Goražde

2 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

Danas su sa početkom od 16:00 sati, na stadionu Jošik, u okviru 21.kola snage odmjerili domaći Radnički i gosti iz Goražda.

Fudbaleri Radničkog su bolje otvorili susret, vidno motivirani i odlučni, ali ipak bez konkretnih prilika i učinkovite završnice. Igralo se uglavnom na sredini terena, uz veliki broj grešaka na obje strane. Sve što se iz prvog poluvremena može izdvojiti je pokušaj Salihovića glavom, ali je iz neposredne blizine naš napadač bio neprecizan.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Raščić igra rukom u svom šesnaestercu, a glavni sudac ovog susreta opravdano dosuđuje penal za Radnički. Sa bijele tačke siguran je Mirnes Salihović, što je bio njegov 14 pogodak u ovoj sezoni, igrao se 47 minut. Radost domaćih nije dugo trajala, u momentima kada se očekivalo da “plavo-bijeli” završe posao, Haris Korda donosi poravnanje rezultata na 1:1, igrala se 53 minuta susreta.

 

 

 

 

 

 

Nakon izjednačenja, igrači Radničkog krenuli su na sve ili ništa, a u nekoliko navrata su ozbiljno zaprijetili golmanu gostiju. Prvo je sredinom drugog poluvremena Udovičić bio neuspješan u duelu sa domaćim golmanom, da bi nedugo zatim isti igrač pogodio i stativu. U samom finišu susreta, tačnije u 82.minuti, na scenu ponovo stupa kapiten Mirnes Salihović, koji svojim drugim golom u ovom susretu postavlja konačnih 2:1 za domaće. Bio je to njegov 15 gol u ovoj sezoni.

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja, te je susret okončan rezultatom 2:1 u korist Radničkog. Naredni susret “plavo-bijeli” igraju u Čapljini, koja je direktni konkurent u borbi za opstanak ove sezone. To će svakako biti pravi ispit zrelosti za izabranike Milenka Bošnjakovića.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments