fbpx

2.liga FBiH Sjever: Veliki derbi u Prokosovićima

1 min. za čitanje

Piše: Sadik Sinanović

Nakon današnej pobjede lukavačkog Radničkog nad Goraždem, fudbalski vikend nastavlja se u Prokosovićima. Na stadionu “Omerovićka” u okviru 20.kola Druge lige Federacije BiH grupa Sjever Prokosović će ugostiti velike rivale i komšije iz Poljica, NK Svatovac.

U dosadašnjem dijelu prvenstva “Partizan” je sakupio 26 bodova, što je dovoljno za 7.poziciju na prvenstvenoj tabeli. Gosti iz Poljica su, što se tiče stanja na tabeli u nešto lošijem položaju. Trenutno su na 11. poziciji, sa 22 osvojena boda. Bez prevelikih riječi i posebne najave, već je jasno da će ovo biti još jedan veliki susret starih rivala, te da će kako na terenu, zanimljivo biti i na tribinama.

Prethodnih nekoliko dana digla se velika prašina u javnosti, kao uvertira za sutrašnji duel. Gosti, NK Svatovac, nezadovoljni su delegiranjem Mirnesa Mujanovića za prvog sudiju ovog susreta, a obzirom da je najavljen veliki broj gostujućih navijača, svakako nas očekuje zanimljiv duel i na tribinama. Iz NK Prokosović se u medijima nisu oglašavali, a naš izvor blizak klubu obećava da će “crno-bijeli” svoje ambicije dokazati na zelenom terenu.

Dakle, nedjelja, Stadion “Omerovićka” Prokosović: NK “Partizan” Prokosović – NK “Svatovac” Poljice, 16:00 sati.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Derby