Najava: Lukavac sajamski grad

2 min. za čitanje

Učešće je potvrdilo 125 izlagača iz 10 zemalja: Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Indonezije, Italije, Mađarske, Njemačke, Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine.

Ceremonija otvaranja zakazana je za četvrtak, 8.maj u 11 sati, a prisutni će biti brojni ugledni gosti iz BiH i inostranstva. Dolazak je potvrdio i Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Tokom tri dana, osim izložbenog dijela, učesnici i posjetioci imat će priliku da prisustvuju brojnim pratećim sadržajima. „Potrudili smo se da tokom Sajma obezbijedimo atraktivne i kvalitetne sadržaje koji će brojnim gostima upotpuniti vrijeme provedeno u Lukavcu. To je ujedno i naš poklon građanima koji su se tokom proteklih godina pokazali kao sjajni domaćini. Mnogi sa nestrpljenjem iščekuju Festival hrane i pića, koji tradicionalno okuplja najveći broj učesnika iz cijele BiH. Prvi sajamski dan bit će okončan koncertom popularne grupe S.A.R.S. na lokaciji ispred sjamišta. Ulaz je besplatan.

Od aktivnosti predviđenih za drugi sajamski dan izdvojila bih svečanu večeru tokom koje će biti upriličeno potpisivanje protokola o pobratimljenju općina Lukavac i Ulcinj. Novinarska kotlićijada označit će početak trećeg dana koji je do posljednje minute ispunjen sjajnim edukativnim i zanimljivim aktivnostima.Zakazali smo niz okruglih stolova, predavanja i prezentacija. U svakom slučaju smatram da postoji mnogo razloga za posjetiti Sajam“, izjavila je Jasminka Memić, PR menadžer LIST-a 2014.

Organizatori Lukavačkog sajma turizma LIST 2014 su Nuhanović doo i Općina Lukavac. Pokrovitelji su: Vlada Federacije BiH,Vlada TK,Federalno ministarstvo turizma i okoliša,Turistička zajednica TK i Vanjskotrgovinska komora BiH.Glavni sponzor je Tuzlanska Pivara, a pokrovitelj svečane večere je Turistička zejednica Ulcinja.

Radno vrijeme za posjetioce je u četvrtak i petak od 10,00 do 19,00, a u subotu od 10,00 do 17,00 sati. Cijena ulaznice je 1 KM.

Kupovinom ulaznice posjetioci učestvuju u nagradnoj igri u kojoj je glavna nagrada LCD TV, koji dodjeljuje renomirana kompanija Imel.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

U sklopu sajma cete moci kupiti nase ogrlice po cijeni od samo 5,00 KM.
Potrazite nas stand, a prethodno mozete pogledati nase ogrlice na: https://www.facebook.com/kreativne.ogrlice