fbpx

Petak rezervišite za filmske hitove u Centru za kulturu

4 min. za čitanje

Veliki filmski hitovi stižu u Lukavac, a publika će uživati u različitim žanrovima, jer je repertoar ovaj put prilagođen raznovrsnim ukusima publike. Cijena ulaznice za svaku od predviđene tri projekcije iznosi 5 KM.

LASSIE – 26. 4. 2024. u 16:30h

U popodnevnom terminu posljednjeg petka u aprilu, koji rezervišemo za velike filmske hitove, porodično ćemo uživati u priči o Lesiju, najpoznatijem škotskom ovčaru, koji će ovoga puta biti u akciji spašavanja sa svojim najboljim prijateljem Florianom i njihovim novim prijateljima Henrijem, Cleom i malom Pippom.

Ovoga puta detektivske vještine škotskog ovčara biće posebno dobrodošle u rješavanju misterioznog nestanka nekoliko pasa. Najslavniji od svih ovčara nakon tri godine vraća se na velika platna – s novom, uzbudljivom porodičnom avanturom i nezaboravnim iskustvom za velike i male ljubitelje pasa! Srdačna priča o neraskidivom prijateljstvu između dječaka i njegovog psa škotskog ovčara nastavak je filma Lassie (2020.), zasnovanog na poznatom romanu engleskog pisca i scenariste Erica Knighta.

JORGOVANI – 26. 4. 2024. U 18:30h

Veliki regionalni hit, romantična komedija „Jorgovani“ reditelja Siniše Cvetića i scenariste Davida Jakovljevića, obradovat će brojnu publiku, a na platnu Velike sale Centra za kulturu Lukavac, bit će prikazan 26. aprila u terminu od 18:30 sati.

Katarina (Sloboda Mićalović) i Igor (Ivan Bosiljčić), glavna glumica i glumac melodramske TV serije “Kad zamirišu jorgovani” zajedno su i na ekranu i van njega. Iako nekad nerazvdvojni, dugo se nisu čuli ni vidjeli, sve do dodjele nagrada za najbolju seriju godine, gdje će se cijela ekipa okupiti i zajedno otkriti da prljav veš smrdi više ako je firmiran. Postaće jasno da su njihovi životi veća melodrama od one koju su snimali.

Ekipu sjajnog filma, uz naslovne uloge, čine još i Gordan Kičić, Mima Karadžić, Isidora Janković, Jana Bjelica, Nebojša Dugalić, Pavle Čemerikić, Jovana Jovanović, Vahid Džanković i Nenad Okanović.

ABIGAIL – 26. 4. 2024. u 20:00h

Dan filma u Centru za kulturu Lukavac završit ćemo projekcijom hit horora „Abigail“ u terminu od 20:00 sati.

Nakon što je grupa kriminalaca u pokušaju kidnapovala dvanaestogodišnju balerinu, kćerku moćnika iz podzemlja, sve što treba da urade kako bi dobili 50 miliona dolara otkupa jeste da je sačuvaju tokom noći. U izolovanoj vili, jedan po jedan, otmičari počinju da nestaju i na najužasniji način shvataju da su zatvoreni sa, ne baš običnom, djevojčicom.

Režiserski dvojac, Matt Bettinelli-Olpin i Tyler Gillett, koji stoji iza zastrašujućih hit horor filmova kao što su Spremna ili ne, Vrisak (iz 2022.) i Vrisak VI, donosi nam britku, novu verziju vampirskog filma.

Uloge tumače Melissa Barrera, Dan Stevens, Alisha Weir, Kathryn Newton, William Catlett, Kevin Durand, Angus Cloud i Giancarlo Esposito.

Ulaznice za sve projekcije filmova po cijeni od 5 KM već su u prodaji u Biletarnici Centra za kulturu Lukavac, svaki dan od 07:00 do 19:00 sati.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments