fbpx

Saopštenje: DF Lukavac nije u koaliciji sa PDA u OO Lukavac

3 min. za čitanje

„… Dođu, tako, vremena kad pametan zašuti, a budala progovori…“ piše na početku saopštenja predsjedništa OO DF Lukavac kao reakciju na saopštenje SDP BiH u kojem pozivaju DF da pokažu principijelnost i napuste koaliciju sa PDA u OO Lukavac i njihovi kadrovi podnesu neopozive ostavke na sve funkcije koje obnašaju u Javnim ustanovama i preduzećima.

-Demokratska fronta u Općinskom vijeću Lukavac participira sa dva vijećnika, čiji je zadatak, ali i opredjeljenje da rade u korist građana naše Općine. Politički se često ne slažemo, ali u tu i takvu namjeru naših vijećnika nikada nemojte posumnjati. Po treći ili četvrti put (jer ko više i broji), sa OO Socijaldemokrate BH Lukavac podržali smo zajedničkog kandidata za načelnika općine Lukavac prof. dr sci Edina Delića, i tu naša priča o koaliranju prestaje. Ne sporimo da smo ili da ćemo nekada pogriješiti u našim stavovima, ali donošenje pogrešne odluke može izbjeći samo onaj ko ništa ne radi, piše u saopštenju.

U saopštenju se navodi da rad vijećnika DF u OO Lukavac ne može uticati na očuvanje domovine, koliko može onih koji imaju mogućnost da rade na donošenju zakona na višim nivoima vlasti i državu BiH predaju u ruke onima koji se nalaze na „crnoj listi“ SAD-a.

OO Demokratske fronte Lukavac će kao i dosada, raditi prije svega u korist građana naše Općine, a onda i Bosne i Hercegovine u cjelini. Vas pozivamo da spinovanjem ne prebacujete pažnju javnosti sa sebe i bitnih stvari o kojima vi možete i morate donijeti odluku, zarad dobra sviju nas. Vjerujte, od nas glava nikog neće zaboljeti, a od vas? Pozivamo vas da počnete čistiti tamo gdje imate tu mogućnost, a mi ćemo vam svakako u tome dati podršku.

Na kraju, ukoliko je to uopće bitno naglasiti, OO Demokratske fronte Lukavac daje punu podršku u radu našim zastupnicima u Skupštini TK, Parlamentu FBiH i Parlamentarnoj skupštini BiH, kao i svim pravosudnim organima u njihovoj borbi protiv korupcije i borbi za Bosnu i Hercegovinu, zaključuju u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Stranka DF je u silaznoj putanji. Sa tri Vijećnika su pali na 2.Trend pada će se nastaviti jer su građani pročitali da Stranke sa manje kvalitetnih kadrova , a sa više dobijenih pozicija na Opšinini nije bilo, niti treba biti. Ko je od njih šta napravio u realnom sektoru ( gomila anonimusa ). Bit će poptuna prošlost ukoliko se Hrvatima omogući da sami biraju svog predstavnika u Predsjedništvu BiH ,a kao što to čine druga dva Naroda.

cijela višestranačka demokratija je velika crna rupa u historiji BiH