Naša stranka Lukavac podnijela prijavu protiv prevoznika “bijelog mora”

9. Januara 2022.
1 min. za čitanje

Lokalni odbor Naše stranke Lukavac obavijestio je javnost da je podnesena prijava Službi za privredu, lokalni razvoj i inspekcije Općine Lukavac protiv kompanija koje su zadužene za transport “bijelog mora” na teritoriji općine Lukavac.

Inspekciji je predloženo da izvrše poređenje dionice kojom saobraćaju često preopterećeni kamioni sa ostalim dionicama, kako bi se stekao uvid u oštećenje. Provjeru tehničke ispravnosti vozila koja saobraćaju, načina prevoza i težine naspram dozvoljene nosivosti, kao i sankcionisanje odgovornih za nastalu štetu.

U obrazloženju stoji da se građani svakodnevno susreću sa problemom vezanim za dionicu kojom se prevozi “Bijelo more”, te sigurnosti u saobraćaju koju uzrokuju teretna vozila angažovanih firmi. Isti rasipaju otpad duž i po površini saobraćajnice, svojom težinom oštećuju asfaltnu površinu i nepažnjom i bahatom vožnjom uzrokuju nezgode.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Cestitam!
Trebate i protiv nacelnika podnijet prijavu sto dize kredit za Sanaciju duga I obaveza neizmirenih prema ” drzavi” od strane JP Rad Lukavac, a u isto vrijeme ne pokrece niko ni u Opstini Lukavav, ni u OV, ni u JP rad proceduru za vracanje cijene grijanja na fabricke postavke odnosno na iznos kakav se placa u Delicevoj Tuzli, a nakon sto je investicija za vrelovod od TE Tuzla do Lukavca otplacena a sto je I bio razlog za uvecanu cijenu grijanja u proteklom periodu!

Prvo su osigurali svojim nedjelovanjem na vrijeme da je moguće skladištenje otpada a sada se pojavljuju kao tobože neki spasioci građana.
Sramotno djelovanje, bez ikakvog razmišljanja o budućnosti!