SDP BiH: Pozivamo DF i SDBiH da prekinu koaliciju sa PDA u Lukavcu, a njihovi kadrovi podnesu neopozive ostavke

7. Januara 2022.
1 min. za čitanje

Posljednjih nekoliko dana svjedoci smo brojnih reakcija na uvođenje sankcija pojedinim funkcionerima u BiH od strane Sjedinjenih Američkih Država, saopćeno je iz Općinskog odbora SDP-a Lukavac.

– Najglasniji u svojim reakcijama je DF, koji vođen svojim dobro poznatim “principijelnim” stavovima poziva na rušenje Vlade TK i dodatnu destabilizaciju ionako komplikovanog političkog ambijenta u BiH.

Lažno moralisanje u kojem prednjači DF, ali i SDBiH te SZBiH, kao i optužbe na račun Vlade TK koju pored ostalih čine SDP i PDA, predstavlja vrhunac politikanstva i licemjerja.

Ovim putem javno pitamo gore navedene, da li su zaboravili na svoje organizacije u Lukavcu, gdje koaliciju u Općinskom vijeću čine DF, PDA, SDBiH i SZBiH i pri tome im ništa ne smeta?

Zbog svega navedenog, pozivamo DF, ali i SDBiH da svojom visokom “principijelnošću” a u skladu sa javno izrečenim stavovima viših organa svojih stranaka dokažu građanima da stoje iza svojih izjava, te prekinu koaliciju sa PDA u Lukavcu a njihovi kadrovi podnesu neopozive ostavke na sve funkcije koje obnašaju u Javnim ustanovama i preduzećima – zaključuje se u saopćenju.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

prije će delić zacrniti na američkoj listi sankcionisanih za korupciju nego se povući iz koalicije, jer mu ta koalicija znači većinu i vlast. sva ova domaća politika su čemerni interesi, samohvaljivdžije i uzdizanja nad običnim narodom po standardu