fbpx

Općina Lukavac izdvojila 20.000KM za uklanjanje pasa lutalica sa ulica

2 min. za čitanje

Općina Lukavac danas je na službenoj stranici objavila Odluku o odobravanju budžetskih sredstava za, kako je navedeno, obavljanje kafilerijskih poslova i tretman napuštenih životinja u naseljenim sredinama i smanjenju broja napada pasa lutalica na stanovništvo općine Lukavac.

Odluka o dodjeli sredstava donesena je samo nekoliko dana prije naredbe da se pristupi “humanom uklanjanju pasa lutalica sa ulica” o čemu smo pisali prije nekoliko dana i što je “podiglo” mnogo prašine u javnosti.

Sredstva u iznosu od 20.000KM dodijeljena su Veterinarskoj stanici Lukavac koja se obavezuje da će u najkraćem mogućem roku obavijestiti nadležnu službu o svakoj životinji koju zaprimi na obradu, svaku obrađenu životinju dokumentovati i fotografisati, te sačiniti pojedinačni izvještaj o obavljenom tretmanu nad svakom životinjom.

Veterinarska stanica do 10-tog u mjesecu dužna je podnijeti zbirni izvještaj, koji obavezno sadrži: puni opis provedenih aktivnosti u prethodnom mjesecu, postignute rezultate, uočene poteškoće u implementaciji i dokumentaciju (original ili ovjerenu kopiju) kojom dokazuju svaki pojedinačni trošak, kao i fakturu za obavljene kafilerijske poslove koji su predmet finansiranja u datom periodu, sačinjenu u skladu sa cijenama iz Sporazuma.

Šta je kafilerijski posao?

Prema Zakonu o komunalnim djelatnostima Tuzlanskog kantona u članu 4. stav 13. kafilerijski posao podrazumijeva uklanjanje pasa lutalica, eutanazija i neškodljivo uklanjanje životinjskih leševa sa javnih površina.

Podijeli ovaj članak
8 komentara
Subscribe
Notify of
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Fala bogu,ne možeš ni ćevape primijeti kroz lukavac od ovih pasa,ko ih voli neka ih udomi i ćao

Steta sto tebe nisu stavili u “cevape” ,svijet bi bio puno ljepse mjesto bez olosa poput tebe ! 😉

dodaj im jos cvaju malo ce vam biti po cener jer opet na ulici ostaju nezbrinuti psi koja blamaza boze

Bundoglav je Šintor!

koji ste vi debili i budale sada ubijate a zasto niste dali zabranu i novcanu kaznu da se ne dovode na opcini lukavcu onome ko ih dovodi nego ubijate dabogda vas korona ubijala

E jesi mi pametan baš. Pa gdje na svijetu ovako hodaju psi lutalic po gradovima? A tebi to normalno? Ja svaki put kad mi djeca idu u školu da strahujem hoće li ih ujesti. Pa nedao bog sve bih ih pobio redom.

I za takve ima celija mutavac

Pa tačno si to što si rekao, sam si sebe opisao i poželio