Lukavački mališani uživali u sportskim aktivnostima! (FOTO)

2 min. za čitanje

Danas je kako smo i najavljivali, od jutarnjih sati počela priprema terena i organizacija programa kojim je lukavačkim mališanima predstavljen lukavački sport.

Radoznala lica su od jutra uz pratnju roditelja obilazila izložbeni prostor, te uz veselu atmosferu birala sportove za sebe. Dječaci i djevojčice su sklapali prijateljstva, probali nove sportove i najvažnije od svega uživali u druženju.

Današnji sportsko-zabavni program je inicijativa trenera ŽFK Radnički Lukavac, Mirnesa Sulejmanovića, na čiji su se poziv odazvali mnogobrojni sportski klubovi sa područja naše općine.

“Ovaj put nas je vrijeme poslužilo, nakon što smo prošle sedmice ovaj događaj prolongirali za ovaj vikend. Lijepo je vidjeti veliki broj naših sportskih klubova na jednom mjestu, a interesovanje dječaka i djevojčica je zaista veliko. Ovo je naš poklon ovom gradu i našim sugrađanima, a u narednom ćemo periodu svakako nastojati obogatiti sadržaj i ponovo organizovati jedan ovakav dan za naše mališane.”- istakao je Sulejmanović za Lukavački info portal | SodaLIVE.ba.

Svoj “prostor” na kojem su se predstavili popunio je veliki broj sportskih klubova sa naše općine, neki od njih su : ŽFK Radnički Lukavac, FK Radnički Lukavac, KK Lukavac, Ultimate Frisbee Club Lukavac, Karate Klub ORKA, Školica sporta Bambi, KBS Radnički, a pridružit će nam se i lukavački biciklisti, te sportsko-ribolovno društvo SMUĐ Lukavac.

Veliku zahvalnost organizator je istakao za momke iz ekipe Stereo Sektor, koji su svojim muzičkim izvedbama dodatno obogatili današnji program. Svoju nesebičnu pomoć pružili su i Soda Pub, te Led Vision koji će obezbijediti osvjetljenje sportskog terena za večerašnju zabavu za nešto starije lukavčane.

Neizostavan dio pomoći pružili su i iz JP “Rad” Lukavac, koji su na sebe preuzeli čišćenje i uređenje poligona i okolne zelene površine. “Mi im se svima iskreno zahvaljujemo i drago nam je da smo pokazali da smo svi ujedinjeni za zabavu”.– istakli su između ostalog organizatori.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments