fbpx

Lukavac: Osnovano udruženje poslodavaca općine Lukavac

1 min. za čitanje

U utorak 23.05.2017.godine, u sali PU Lukavac održana je osnivačka Skupština udruženja poslodavaca općine Lukavac, na kojoj su, nakon verifikacije članova, izabrana radna tijela Skupštine, te donešeni akti neophodni za registrovanje i funkcionisanje Udruženja.

26. aprila 2017.g., održan je sastanak sa ciljem formiranja udruženja poslodavaca općine Lukavac.

Na istom sastanku, formiran je Inicijativni odbor budućeg Udruženja, za čijeg predsjednika je izabran jedan od najuspješnijih poslodavaca općine Lukavac i šire, Izudin Čeliković, koji je na osnivačkoj Skupštini izabran za predsjednika Udruženja poslodavaca općine Lukavac, te predsjednika Upravnog odbora.

Za njegovog zamjenika, izabrana je Mirsada Mehmedinović Venturini, vlasnica FBM konfekcije sa sjedištem u Puračiću.

Cilj djelovanja udruženja poslodavaca Lukavac je, da se poprave uslovi privređivanja na općini Lukavac, koje bi trebalo napraviti najboljim u Bosni i Hercegovini, te šta bi to trebalo promijeniti na lokalnoj razini i šire, kako bi se povećali uslovi privređivanja. Administracija mora biti kvalitetno obučena da pravovremeno rješava sve zahtjeve poslodavaca. Za poslodavce je veoma važno da postoji dobar ambijent, da stanovništvo želi da živi u ovoj državi i na našoj općini, tako da i obrazovana radna snaga odgovara njihovim potrebama. Izjavio je predsjednik Udruženja poslodavaca općine Lukavac, Izudin Čeliković.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Zvučna imena…. Nadam se da će uspjeti izboriti se i napraviti nešto…. Jer ako se ovaj trend nastavi, u Lukavcu će ostati samo stranački uhljebi i penzioneri… Sva ostala radna snaga će se odseliti iz Lukavca…

e sad smo nadrljali….

Još jedno od SDP udruženja liči mi na udruženje EKOLOGA iz Lukavca.Trebali su za predsjednika izabrati uspješnog privrednika Aziza Čačkovića koji ima firmu za održavanje čistoće u zgradama i veliko privredno iskustvo.Jer pravih privrenika u Lukavcu nema očigledno se vidi na fotografiji.

Šuplja vam priča