fbpx

Ovogodišnje Ljeto u Lukavcu donosi i večer klasike pod nazivom X PROJECT

1 min. za čitanje

Kao dio raznovrsnih sadržaja za publiku različitih ukusa, ovogodišnje Ljeto u Lukavcu donosi i večer klasike pod nazivom X PROJECT.

Naime, UNMUTE je novoformirani, nestandardni trio sastav mladih umjetnica sa Muzičke akademije u Sarajevu: Merima Hubjer (flauta), Larisa – Lejla Droce (violina) i Emi Trnka (klavir).

- Marketing -

Prvi niz koncerata predstaviće kroz koncept “X Project/X Projekt” u kojima će publika imati priliku uživati u kompozicijama, ne samo za tri instrumenta, već i duo te solo, interpretacijama različitih epoha sa posebnim naglaskom na klasičnu muziku 20. vijeka, gdje će se na repertoaru naći, između ostalog: Arvo Pert, Nino Rota, Ryuiči Sakamoto, S. Mark Loks i drugi.

U večeri klasične muzike sa mladim umjetnicama koje iza sebe već imaju značajne uspjehe, uživat ćemo u utorak, 20. augusta u Cabaret Clubu Centra za kulturu Lukavac, sa početkom u 20:30 sati.

Ulaz na koncert, pod pokroviteljstvom Grada Lukavac, je besplatan a svoje mjesto možete rezervisati lično u Biletarnici Centra svakoga dana, putem kontakt telefona 035/554-440 ili Facebook i Instagram stranice Centra za kulturu Lukavac.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments