fbpx

FERK donio Rješenje o izdavanju Dozvole za snabdijevanje električnom energijom za GIKIL

donijela Rješenje o izdavanju Dozvole za opskrbu električnom energijom za GLOBAL ISPAT KIL doo Lukavac

2 min. za čitanje

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji BiH (FERK) na sjednici održanoj u ponedjeljak donijela je šest rješenja po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva Proizvodnja električne energije “ELOS”, “PRO-EL” d.o.o. Bugojno, “MAC ECO OIL” d.o.o. Sarajevo, “PIRO-PROMET” d.o.o. Tešanj, ECO-WAT d.o.o. iz Kiseljaka i ECO-VOLT d.o.o. iz Kiseljaka.

FERK je donio pet rješenja po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju  obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva “ECOSOLAR” iz Tešnja za dvije solarne fotonaponske elektrane “ECOSOLAR 1” i “ECOSOLAR 2”, SOLARNA ELEKTRANA “VRBOVIK 1” iz Breze za solarnu fotonaponsku elektranu “VRBOVIK 1”, “ELEKTRO-HOPIĆ” Doboj Jug za solarnu fotonaponsku elektranu “HOPIĆ 23-1” i “Solarna elektrana Kljajić” iz Žepča za solarnu fotonaponsku elektranu “KLJAJIĆ”.

Također, doneseno je i rješenje o izdavanju Dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvole II. reda podnositelja zahtjeva “GLOBAL ISPAT KIL” d.o.o. Lukavac, priopćeno je iz FERK-a.

Iz naftnog gospodarstva doneseno je rješenje po prijedlogu Dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a podnositelja zahtjeva “KAKANJ PETROL” d.o.o. Kakanj i rješenje po prijedlogu Dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom podnositelja zahtjeva OIL-AC d.o.o. Mostar.

Usvojena su i dva nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva BV SUNCE d.o.o. iz Mostara i “SILK-TRADE” d.o.o. Tešanj.

Kad su u pitanju mikropostrojenja obnovljivih izvora energije, usvojena su četiri nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva Samostalna obrtnička radnja „LAND-LUKS“ iz Posušja za solarnu fotonaponsku elektranu “LAND-LUKS”, “MERKEZ-OIL” d.o.o. Novi Travnik za solarnu fotonaponsku elektranu “BRATSTVO 1”, SE “VIT” iz Travnika za solarnu fotonaponsku elektranu “VIT” i Proizvodnja električne energije “MI EL” iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “MI.23-1”.

Svi navedeni nacrti dozvola mogu se preuzeti na internetskoj stranici FERK-a, a zainteresirane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrte do 15. srpnja do 10 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu “kontakt@ferk.ba”.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments