fbpx

VAŠ STAV: “Voz udario ovce koje su tu godinama u centru grada, a vlast nas ignoriše…”

2 min. za čitanje

U rubrici “Vaš stav” našim čitateljima dajemo prostor da iznesu svoj stav kroz tekstove i komentare. Na email redakcija@sodalive.ba stigle su fotografije i poruke naših čitatelja koji objavljujemo bez izmjena. SodaLIVE se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u tekstu i komentarima. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Pismo objavljujemo bez izmjena.

Poštovani,

obraćam se vama, kada drugi sluha nemaju, u nadi da ćete upoznati javnost sa problemom koji mi građani ovoga grada već duži niz godina imamo. Naime, mi stanovnici ulice Slatine, dio grada od bazena prema auto kući Gušić već duži niz godina imamo probleme sa domaćim životinjama (stado ovaca) koje slobodno hodaju bez ikakvog nadzora. Pri čemu nerijetko naprave i štetu (svako od nas je imao neku situaciju), zaustavljaju saobraćaj, ostavljaju gomilu izmeta…

Upravo danas (petak) u 15:20 desila se situacija na samoj pruzi. Ovce su bile na tračnicama, voz koji je naišao upozoravao je sirenom bez prestanka poušavajući da ih otjera. Bezuspješno.

Zamislite da živite u ovom dijelu grada, u nekoj od okolnih kuća. Svakodnevno smo terorisani od strane ovaca koje izgleda imaju veća prava od nas građana. Ovo je jedna velika sramota za Grad. Ne pričam o prigradskom naselju nego o užem dijelu grada. Zvala sam ured Gradonačelnika, službu za komunalne poslove, međutim rečeno mi je da je kraj radnog vremena i svi su već otišli te da zovem drugi dan.

Naravno da ću nazvati ali evo neka se i ovim putem sazna za ovaj problem u nadi da će se isti riješiti.

Ime i prezime poznato redakciji.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Šćeri samo budi uporna u zvanju. Mani se smaranja nas citatelja portala.
Koga ba boli za ovcama i terorisanju vas “gradana”.
Kad je taj vas dio bio uzi centar grada?
Da je đuvegija redovan ne bi tebi ovce smetale.