fbpx

VAŠ STAV: “Dok drugi izmještaju trase autoputeva, kod nas ne mogu pješačku stazu. Uništeno još jedno dugogodišnje stablo”

2 min. za čitanje

U rubrici “Vaš stav” našim čitateljima dajemo prostor da iznesu svoj stav kroz tekstove i komentare. Na email redakcija@sodalive.ba stigle su fotografije i poruke naših čitatelja koji objavljujemo bez izmjena. SodaLIVE se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u tekstu i komentarima. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Pismo objavljujemo bez izmjena.

Tekst objavljujemo u nastavku:

Kako se bliže kraju radovi, koji su trebali u decembru biti zavrešeni, tako ovaj novi park ostaje bez stabala. Dok drugi izmještaju trase autoputeva, kako bi sačuvali dugogodišnja stabla, kod nas se nije mogla izmjestiti pješačka staza i tako sačuvati stabla koja nam koliko – toliko čine život u ovom prljavom gradu ljepšim i zrak čišćim. Nedavno je namjerno uništeno jedno, jutros su komunalci uništili drugo stablo što prikazujem fotografijom. Kome smeta? Zašto? Koliko ih je za koje ne znamo? Koliko će ih tek biti osušeno kada krene vegetacija?

Koliko vremena treba da dobijemo jedno korisno stablo pokazuje i nakaradni park kod Opštine. Ni dan danas nema lijepog stabla. Bivša vlast ga uništila, a nova se nije potrudila ni popraviti sliku. Sramota. Kao da ciljano žele da nam unište sve što je nekada krasilo ovaj grad.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sad ce struka rec’ narast ce novo za 720 godina i 4 mjeseca.

Poštovani/e
Nije problem u protruhlom drvetu.
Problem je što sve ono vrijedno i potrebno ništimo a skoro ništa od toga ne popravljamo ili obnavljamo. Tako na primjer ta stabla koja su nam od životnog značaja te zelene površine. Umjesto da se pokušaje obnavljati i sređivati zelena površina i zasaditi nova stabla koja se brzo razvijati ili koja će biti kroz neki period lijepa, mi to sve skoro ništimo i pretvaramo u beton ili zidine i slično.lijepo jeste srediti i pješačke staze, ulice i slično ali treba naći nekakav naj bezbolniji način da se to radi. Poprilično je štošta sređeno i urađeno u odnosu na neka ranija vremena ali moje mišljenje jeste da je veći možda od svega prioritet iole srediti glavni ulaz i izlaz iz/u grad/a te nekakav nadzor nad istim zbog prevelikih brzina kretanja vozila u oba pravca. Tu bi uopšteno imali svi nekakvu da kažem korist. Obični građani, pješaci, vozači koji iole normalno voze a takođe i raskrsnice na istom prilikom uključivanja na glavnu cestu ili isključivanje sa iste.

Toliko smo napredni kao grad i toliko nemamo preca posla da nam je zamalo truhlo drvo najveci problem.

Ebala te drača i nije nikakva, a za onaj Park pored opštine se slazem ljepsi je Bio onaj stari nego ovaj novi. Trebalo samo malo truda ulozit