fbpx

VAŠ STAV: “Načelniče, porušite kuću Čamdžića i napravite novu, moderniju…”

2 min. za čitanje

U rubrici “Vaš stav” našim čitateljima dajemo prostor da iznesu svoj stav kroz tekstove i komentare. Na email redakcija@sodalive.ba stigao je stav našeg čitatelja koji objavljujemo bez izmjena. SodaLIVE se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u tekstu i komentarima. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju.

Načelnice i svi oni koji ste odobrili rušenje spomenika u Puračiću, da li vi sa ljudske strane smatrate da je to uredu, da li ste se zapitali kako se osjećaju porodice onih u čije ime je podignut spomenik?!

Čaršiji koja ima dva nacionalna spomenika Hram svetog proroka Ilije i Čamdžića kuću vi ste odlučili uništiti srce, srušiti stari spomenik da bi napravili novi. Načelniče, pozivam vas da porušite kuću Čamdžića i napravite novu, moderniju… pa od vas se nije očekivao čin rušenja SPOMENIKA, ipak ste profesor.

Ljudi to je spomenik, nešto što se može restaurirati a ne napraviti ponovo.

Niko ne osporava niti stavlja u pitanje da li treba spomenik poginulim borcima/šehidima koji su svoje živote dali za odbranu nas i naše domovine, ali ne ovako kako ste vi odlučili jer nije bilo javne rasprave i mješane niko ništa nije pitao. Odluku su donijeli ovi “ulizivači” koje nije ni sramota.

Zar nije bilo bolje obnoviti već postojeći spomenik, koji se savršeno uklapao u čaršiju i koji je mnogima od nas budio uspomene, urediti prostor oko spomenika i dodati ploču sa imenima poginulih boraca/šehida 1992-1995. Ili možda smatrate da životi onih kojima je spomenik podignut nisu više vrijedni?!

Mještanka Puračića.

Podijeli ovaj članak
16 komentara
Subscribe
Notify of
16 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

U potpisu,
oni koji gledaju razvaljen spomenik preko 20godina a sredstva od prihoda preusmjeravaju u sredjivanje svojih kuca i slaganje bankovnog racuna

Ova je SDA…
Nacelnice svaka cast, samo radite svoj posao… Nick mi ne treba pisat ce moje ime jer nemam se iza cega kriti kao ova “mjestanka Puracica”

A ti kao nisi SDA? Hoces sliku da postavim na kojoj se vidi šta si, ako si već zaboravio :))))

Nemas pptrebe na svakom sam skupu bio svake stranke, nadji me kao clana upisanog da vidim??
A i ja cu te slike sa skupa sda u lukavcu postaviti ne krijem ih

Nema potrebe, slike sa skupa SDA u Lukavcu mogu i ja postavit, ne krijem ih, isto tako sam bio na skupu SDP, DF, gdje god me neko od drugova pozvao…
Clan nijedne stranke nisam niti cu ikad biti…

Ovi koji podržavaju ovu ublehu od načelnika su luđi od njega.Spomenici obilježavaju jedno vrije i čine historiju jednog grada ili država u ovom slučaju “SPOMENIK U PURAČKOJ ČARŠIJI” je morao nadživjeti sve nas pa i ovu budalu od načelnika.Ali na žalost nije.Za ovo bi u normalnoj civiliziranoj državi krivično odgovarao jer je ovo skrnavljenje i vandalizam.Al pošto je ovaj čovjek bolestan možda bi imao olakšavajuće okolnosti.

Da li će se na novom spomeniku naći ime djeda Nikole iz Srpske varoši koji je ubijen na početku rata na kućnom pragu a od strane pripadnika Armije BiH ? Kao civilna žrtva rata i kao lojalan građanin BiH to svakako zaslužuje .

Pa do jucer ste svi vi govorili kako nije nista uradjeno u Puracicu od rata pa na ovamo, eto sad kad se nesto ko treba uradit i tovam smeta. Nije ni cudo sto je Puracici tu gdje jeste i kakav je!!
U potpunosti se ne slazem sa ovom spisateljicom ovog licnog stava.

Ta zna seljacic iz Poljica šta je čaršija, to je školski primjer destruktivca koji će na kraju i sebe srušit ali do tad ko zna šta će taj vizionar da smisli

ko je krmak,ovaj sto uskracuje vodu u puracicu narodu ,ovaj koi sebi uzima za pravo da moze zavrnuti akd hoce ,pa svi dobro znamo da samo ALLAH TU VODU DAJE ,niko je nije zaradio svoim rukama, ili misli te na nekog drugog ?

Namazati krmka medom i ostaviti ga u Capardama u sumi da ga mravi pojedu.

Podržavam!

Doslo je vrijeme da se narcisoidnom egu podvuce crta… Iscupa nam srce s korijenom !

Hej,botovi, Jesam vas zaposlio.Haman da se od golema zorta uhelacio..

Nevjerovatno koju masineriju je organizovao. Da lupa minuse na demokratske komentare.
LAFINASU POLJICKI DEMAGOGE. GROHNO SI. SEOSKA VARALICE IZGUBIO SI. VALJA OSTAVITI SKODU KODIAQ STRUJI U AMANET. BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

Tako je Dzeko! Kupice Ono od narodnog dzepa i dronove da kontrolira pucanstvo. i da na Ozren silja paketice “humanitarne pomoci.”Jedan glas ,jedan paketic,pa udri…