VAŠ STAV: “Mikrobiologija Doma zdravlja ne radi zbog godišnjeg odmora!?”

2 min. za čitanje
Dom zdravlja Lukavac za vrijeme štrajka

U rubrici “Vaš stav” našim čitateljima dajemo prostor da iznesu svoj stav kroz tekstove i komentare. Na email redakcija@sodalive.ba stigao je stav našeg čitatelja koji objavljujemo bez izmjena. SodaLIVE se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u tekstu i komentarima. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju.

Prije nekoliko dana sam od strane svog doktora upućen uraditi nalaz na odjelu Mikrobilogije u Domu zdravlja Lukavac. Uputio sam se na odjel, a tamo me je dočekao momak koji je tu zaposlen ali ne zna šta mu je posao. Kaže da mu je tata na godišnjem i da će doći tek 29.5.! Tata!?

Pogledam oko sebe da vidim da li je u pitanju privatna firma, a onda skontam da sam u Domu zdravlja, isto je to. Momak koji je tu zaposlen, kojeg plaćam od svoje plate, nije spreman uzeti uzorak urina i isti predati doktoru/ici na analizu?

Da možda mama nije doktor koja je isto na godišnjem pa je cijeli odjel Van funkcije u narednih 15 dana? Jedino što je uradio jeste da mi je dao praznu posudicu i rekao da dođem za 15 dana.

Zaista ne znam šta više napisati kada je sve jasno. Samo se nadam da će menadžment ove ustanove početi da funkcioniše i nova VD direktorica početi da obavlja svoj posao.

Gospodo, igrate se sa zdravljem građana opštine Lukavac. Vrijeme je da počnete raditi svoj posao.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
12 komentara
12 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Postovani Peracu novca i ostali.Ja kao stari covjek puno toga znam i pamtim.Nedopada mi se spominjanje roditelja nepostovanog Dr.Arapcica.Njegov otac je odlezao svoje .Zavrsio nauke u Kazamatu u “Crno vrijeme”.Dobio dobro placeni posao u F.Sode i niko ga nije pljackao u ime njegovog opredjelenja.Sinovi i porodica imali pravo kao i nasa djeca u to vrijeme.Mora se priznati bili su dobri ucenici i vjernicu u sta im niko nije dirao.Sada ono sto je zelim reci.Ono za sta su se M.Muslimani borili a sto su mnogi nasi sugradzani prihvatili dali sa ljubavlju i prodajom dusa su dobili.I nevidim puno razloga da se bunite.Sta trazili to dobili.Socijalizam Vam nije valjao i zato ste dobili sta imate.Pitanje je kako doci na ono sta je bilo da se vrati PROKLETSTVO KOMUNIZMA.Revolucija gospodo REVOLUCIJA.Prvo postati ponovo drugarice i drugovi.Dzamiju i crkvu odvojiti od drzave.Onaj ko to treba neka je i placa .Policiju i sudstvo uvesti u red.Zaposliti sposobne a ne Dzamiske i Crkvene golubove.Ljudi bez REVOLUCIJE i bez BRATSVA I JEDINSTVA ili ono francudko LIBERTE-FRATERNITE-EGALITE nema hajra.Ovo sta mi pisemo je pisanje u jezero. Pozdrav Vama drugovi i drugarice

To se i nama desilo cak dva puta prethodne godine,potrefili smo izgleda i ljetni i zimski godisnji :/

Ma divno,bajno,krasno,milina božija,uh lijepa motka….

Pa trebao si mu reć da si došao da im se popišaš da imaju šta da rade, a ne tako nije te “momak” shvatio- mora da je tatin onaj.

Tata na godišnjem i da će doći tek 29.5.
Prejako, tata i mama zaposlili sina da im bude sekretarica u domu zdravlja i da javlja pacijentima kad su mu rodijtelji na odmoru za milju maraka… Jojjjj Alija ustani da ja legnem….

Već odavno je ovo pretvoreno u privatnu bokavićku ambulantu. Primaju se, zbog izbornih rezultata, kadrovi kojima je “tata” najveći dostignuti rezultat u životu. Nije ni čudo kada je najveći postignuti rezultat dojučerašnjeg direktora bio – provedeno vrijeme u zatvoru njegovog oca. Ja, a vjerujem da će se sa mnom složiti i mnogi stanovnici Općine Lukavac, želim njegovom sinu da se, u što skorijoj budućnosti, i on ponosi zatvorskim, životnim periodom svog dragog babe. Njegovi dometi u struci su takvi da ni kvalitetan veterinar ne bi mogao biti. Kad bude, akobogda, u zatvoru, gdje mu je i mjesto, od mene će imati banana na pretek, moći će slati i familiji. Politika naguravanja tatinih sinova i prijateljevih žena je i dovela Dom zdravlja u poziciju da nema sredstava ni za primarnu zdravstvenu zaštitu. Neka troše ONO NAŠE dok još mogu.

Treba sve zaposlene iz ovog naseg doma JADA u autobus pa za Gracanicu bar dva dana u njihov dom zdravlja pa da vide kako se radi i kako se postupa sa pacijentima.Naravno , sa direktorom na celu.Kao da je Gracanica u drugoj drzavi.

A i radno vrijeme im je super, kad hoce dodju, kad hoce odu, kad hoce pauza.

Radno vrijeme:
Pon-Pet od kad hocu-do kad hocu
Pauza kad hocu

Meni se licno od bruto plate odbija oko 250 KM za zdrastveno osiguranje pa vi cirkosite u domu zdravlja dok kome ne prekipi pa na salteru ne razbije nos sestrama bit ce onda kasno. Ako necete raditi recite da se potpisemo da necemo davati za ZO a sa svojm novcem mozemo se lijeciti gdje hocemo. Sramota da radnici cekaju u redu po pola dana i da za nas nemate recepata a kamoli da necete da radite.

“Mikrobiologija je često definisana kao nauka koja proučava organizme koji su premali da bi se videlu golim okom, tj. nauka koja proučava mikroorganizme.” U lukavačkom slučaju riječ je o “makrobiologiji i makroorganizmima”,tj. novonastaloj “nauci” o “organizmima” koji se ne mogu”predvidjeti” golim okom.Da biste ih “vidjeli”, moraju se uložiti značajna novčana sredstva…

Da li su Tata i Sin iz Priče među onih 27 kojima nije produžen ugovor na određeno vrijeme?