VAŠ STAV – Gomile smeća ispred kontejnera

0 min. za čitanje

Na mail redakcije stigla je fotografija na kojioj se vidi gomila smeća ispred kontejnera.

Čitatelj se požalio na cijenu odvoza odpada i neefikasno odvoženje otpada. Takođe spomenuo je i neodgovorno ponašanje građana i nepropisnog odlaganja otpada.

KOJI JE VAŠ STAV?

Podijeli ovaj članak
9 komentara
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Lukavac je PRLJAV GRAD.

Ulice su prljave, blatnjave, neočišćene. Smeće je oko svake kante za smeće jer se iste ne čiste i odvoze dovoljno regularno. Isto to smeće se širi gradom. Kontejneri uvijek puni.

Čitav problem prljavštine Lukavca je u JP RAD Lukavac koji ima 163 zaposlene osobe i četvrto je komunalno preduzeće u državi poslije Brčkog, Tuzle i Bijeljine ! Veliki neradnici koji ne odvoze smeće na vrijeme, gotovo pa nikad ne čiste grad od blata, zemlje i prašine. Lišće se ostavlja da truhne. Lukavcu je pod hitno potrebna čitava reorganizacija tog preduzeća jer isti nije u stanju “grad” od manje od 20 000 stanovnika održavati čistim.

Dok nisu ovi sd i pda preuzeli komunalno nisu se smirili a gledajte sad sta uradise od komunalnog jos gore nego prije . Nisu mogli ni marku dati komunslnom dok je SDA bio a sad daju 1 milion i opet nista bruka sta nam radi ova vlast delic & kuko

Načelnik sa svojim suradnicima stvara problem da bi onda ponudio rješenje za gradjane, a to znači dati privatniku da vrši odvoz smeca, a uništiti komunalno. Gdje su te investicije i modernizacija što je obećavao za JKP Rad?

Rješenje je u tome da se otpad selekrira, reciklira, a ono što na kraju ostaje da se ekološki spaljuje. Tako bi bilo u MOM Lukavcu i u MOJOJ BiH. Sve je do ljudi i svijesti ljudi.

Pošli u svatove bez Q …

Pa sta ste ocekivali od nacelnika i Rumenog. Bitno je bilo pipke svoje uvuci u komunalno,javna je tajna da se naplacuje radno mjesto. Rumeni nije mogo uredit svoju Dobosnicu, hocete da vam grad uređuje.

potrošačko društvo proizvodi smeće!
nekada se pakovalo u staklenke (nema ftalata kao plastika) koje su se čuvale – doneseš praznu i kupiš punu, a nosilo se u cegerima.
htjeli smo jeftinu kinesku plastiku dobili smo je i sve zagadili

Sta briga nacelnika, normalno je vecini gradjana da doticni zivi u Tz koja je jedna od najciscih gradovanu BiH i Lukavac dozivljava u radijusu od 200m oko opcine. Zato dragi moji Sodjani opanke na noge, nismo bolje ni zasluzili kad smo Melain boyu dozvoli da nam bude nacelnik, pardon gradomacelnik

Fotka za rubriku, pronadji svoje smece.
.

adbanner