fbpx

VAŠ STAV: “Do danas nije riješeno pitanje vodosnabdijevanja u Puračiću!”

2 min. za čitanje

U rubrici “Vaš stav” našim čitateljima dajemo prostor da iznesu svoj stav kroz tekstove i komentare. Na email redakcija@sodalive.ba stigao je stav našeg čitatelja koji objavljujemo bez izmjena. SodaLIVE se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u tekstu i komentarima. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju.

Poštovani, nakon niza apela prisiljeni smo se obratiti i na ovaj način. Mi, mješani Puračića više puta smo kontaktirali MZ Puračić, ali od Admira Turkića predsjednika Mjesne zajednice, odgovore nikada nismo dobili. Isto tako, tražili smo odgovore od Općine i Općinskog vijeća, ali također, ostali smo bez odgovora.

Naš dugogodišnji problem je vodosnabdijevanje. Općina Lukavac je prije dvije godine “na sav glas” tvrdila da je riješila problem vodosnabdijevanja u Puračiću. Taj vodovod do danas nije pušten u funkciju, a gradnja istog je zaustavljena na raskrsnici kod zgrade Ambulante. Mještani Hrastika, kao i Školske ulice (Nikole Stjepanovića) su nasamareni po ko zna koji puta.

Napominjemo Općinu i načelnika Delića da smo prije 30 godina finansirali gradnju istog vodovoda, ali pomenuti do danas nije izgrađen. Također, spremni smo to učiniti ponovo, ali da nam se stvore uslovi jer tvrdimo da postoji kapacitet vodovoda i da može zadovoljiti potrebe građana ulice Školska i Hrastik. Neshvatljivo je da ovu vodu koristi preduzeće Holz, iako je udaljenije od naših kuća.

Ovo pitanje smo u maju mjesecu postavili na OV Lukavac, ali do danas nismo dobili odgovor.

Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svakako da Puračić zaslužuje više i bolje,čak i od velikih obećanja,koje mnogi izgovoriša u zadnjih pedeset godina.Dakle,nekada davno sam živio na području mjesne zajednice Puračić,te kao mještanin sam bio svjedok raznih obećanja u smislu poboljšanja življenja u mjesnoj zajednici Puračić.Nažalost,bio sam prisiljen otići iz Puračića,kako?se kaže narodski trbuhom za kruhom.Od moga odlaska iz Puračića je prošlo skoro 33 godine,a stvari su ostale iste.Moram kazati,da je na neki način vrijeme u Puračiću stalo,u prilog mom komentaru govori sadašnje stanje u Puračiću.Hvala i lijep pozdrav!!

Daj bože šćeri da te beg uzme.
E moj jarane,koliko para naplatite na Vašeru i pijaci mogli ste sebi iskopati jezero.Finansirali ste NK Mladost da ispadne iz svih rangova i nekakve dr. budalaštine.
Ovako ste naivni ako mislite da će Vam lukavčani preći na restrikciju vode za rad vaše dvije ulice.Dobili ste ranije vodu za Caparde i Mahalu, a pitanje je da li je svi plaćaju.

Mi Puracani smo sami sebi krivi za sve sto se dogadja u Puracicu od kraja rata pa naovamo, bilo da je rijec o vodi, struji i svemu ostalom.
Al dobroj’, nepuca se!!

Preko vode do slobode ,SDA ovce za mnom….

Kako će biti voda
Predsjednik Vijeća SDA,Predsjednik MZ SDA,Načelnik SD,što ti dodje na isto
NAJGORE što će tako biti i nakon 2020
Živio BH Blok SDP-NS-NBL-NIP

Bili su gradjani Puracica dva puta kod delica i dva puta obecao da ce rijesiti problem vode a od toga nista nego za vaser pokupe 50 000 maraka i tako ce i ove godine lafinas a od vode nista

Carsija je bila,jeste i bice svakome opozicija.To je razlogom sto svaka vlast kaznjava gradjane koji misle svojom glavom a ne dirigiranom -tudjom. Nece da “legnu na rudu”, i to je to.Kako bi carsija izgledala kada bi joj “prikalemili “glavu aktualnog nacelnika?! E pa-nikako…