VAŠ STAV: Danima fekalije u mom dvorištu, JP RAD ne reaguje!

3 min. za čitanje
SodaLIVE VIBER: 062 388 488

U rubrici “Vaš stav” našim čitateljima dajemo prostor da iznesu svoj stav kroz tekstove i komentare. Na email redakcija@sodalive.ba stigao je stav našeg čitatelja koji objavljujemo bez izmjena. SodaLIVE se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u tekstu i komentarima. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Pismo objavljujemo bez izmjena.

Poštovani,

Molim Vas da slike objavite na Vašem portalu, kako bi se makar na ovaj način ”možda”
probudila svijest nadležnih. Zadnjih mjesec dana moje dvorište je poplavljeno fekalijama.

SodaLIVE VIBER: 062 388 488
SodaLIVE VIBER: 062 388 488

Kontaktirali smo JKP Rad Lukavac koji su rekli kako su im vozila na terenu i isti nisu došli. Zatim me je kontaktirao načelnik Edin Delić, koji je vidio slike mog dvorišta na internetu i obećao pomoć, te su odmah sutradan došli iz komunalnog, ali ništa konkretno nisu napravili.

Nakon toga su opet dolazili još jednom nakon poziva na teren, ali opet bez rezultata. Prošli petak sam išao do zamijenika načelnika, koji je sa komunalnom inspekcijom došao na lice mjesta, te su napravili par fotografija i obećali pomoć po hitnom postupku, ali opet isto.

SodaLIVE VIBER: 062 388 488
SodaLIVE VIBER: 062 388 488

Moje dvorište je postalo izvor zaraze zbog nemara nadležnih. Ako se nakon ovog apela ne riješi problem, ja nemam druge opcije, sem pokretanja tužbe protiv odgovornih (JKP RAD Lukavac).

U ulici su izdali odobrenja da se spoje još sve novoizgrađene kuće na zastarjele cijevi od kanalizacije, koje imaju mali protok i nakon toga poplave u dvorištu su postale čest problem, ne samo meni već i u par dvorišta oko moje kuće. Oni su uzeli novce, te izdali saglasnost da se i nove kuće spoje na dotrajalu kanalizacionu mrežu, koja nije u mogućnosti da izdrži tu količinu zbog promjera cijevi.

SodaLIVE VIBER: 062 388 488
SodaLIVE VIBER: 062 388 488

Kao što se vidi na slikama stanje je alarmantno i ono što se na slikama ne može prikazati
je nesnosan smrad koji se širi danima,a opasnost od zaraze je sve veća.

SodaLIVE VIBER: 062 388 488
SodaLIVE VIBER: 062 388 488

Također na slici se vide i psi, koji već danima ne mogu izaći iz kućice, ali to očito nikog nije ni briga od odgovornih. Razmišljao sam čak da napunim kanistere ovim fekalijama i iste prospem
po prostorijama JKP Rad, ali ipak izgleda da će tužba biti jedino razumno riješenje.

SodaLIVE VIBER: 062 388 488
SodaLIVE VIBER: 062 388 488

P.S.
Sram Vas bilo sve u JKP Rad Lukavac, Vi ste sramota Lukavca.

Ime autora poznato redakciji

Nakon pisanja Lukavačkog info portala SodaLIVE.ba, danas je na teren izašla ekipa JP RAD Lukavac i riješila problem našeg čitatelja.

SodaLIVE VIBER: 062 388 488
SodaLIVE VIBER: 062 388 488

OZNAKE: ,
Podijeli ovaj članak
4 komentara
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

SDA paraziti plutaju na povrsini… Lukavac su pretvorili u jednu veliku septicku jamu gdje su zrak/voda/zemlja najzagadjeniji u svijetu. Neka smo po necemu i mi prvi. Hvala SDA.

Prospi taj kanister Nehri na glavu ! to ti je idealno rijesenje .

Idealna prilika da lašinaš od načelnika se dokaže na djelu, kako je rudarske struke i ekspert za rudarstvo “do skora je bio za ekologiju” neka dođe sa svojim komuncima pardon komunalcima i neka izlopataju i ženi očiste dvorište. Lafinašu to neće biti problem, komunjare dalje od lopate i ćumurke ne vide. Šalu na stranu, ovo je stvarno žalosno da lafinaš nije u stanju jedan najobičniji problem da riješi, ali zato kad bi on tu došao pa opelo kako to treba uraditi, kakve su njegove vizije, pa komunikacija, kako treba informatizacija kanalizacionih cijevi ma otkida čojk s lafinom.