Održan centralni skup u Lukavcu

1 660

U prepunoj velikoj sali hotela Lukavac u Lukavcu, u ponedjeljak navečer održan je centralni predizborni skup Bosanskohercegovačke patriotske stranke Sefer Halilović (BPS SH).

Skupu su prisustvovali penzionisani general i prvi komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine, predsjednik BPS-a Sefer Halilović, predsjednik regije sjeveroistočne Bosne BPS SH, doc. dr. Senaid Hadžić, predstavnici BPS-a iz općina Doboj istok, Kalesija, Tuzla, Gračanica, Tešanj, Srebrenik i Kladanj, kao i mnogobrojni građani, istinski patrioti Bosne i Hercegovine.

Na listi za Općinsko vijeće Lukavac BPS SH ima 31 kandidata koji su predstavljeni, a prisutnima su se obratili predsjednik BPS-a Sefer Halilović, predsjednica općinske organizacije BPS SH Zarfa Huskić, predsjednik regije sjeveroistočne Bosne BPS-a Senaid Hadžić, kandidat za načelnika općine Doboj istok Ibrahim Jahić – Čiko, kao i predsjednik Asocijacije foruma mladih BPS SH Lukavac Armin Agić.

Predsjednik BPS-a Sefer Halilović je govorio i državi Bosni i Hercegovini, njenom (ne)uređenju i politčkoj situaciji, koja je dobila epitet “šarlatanstva”. “Bio sam u Hagu, oslobođen sam svih optužnica, nakon čega sam se vratio u politiku da pokušam od BiH napraviti pravu državu. međutim, bilo mi je zabranjeno da se bavim politikom i sada mi je zabranjeno. Svjedoci ste da mene ni na jednom mediju nije bilo 3 godine. Ali se ne plašim i nećemo odustati, borit ćemo se za Republiku Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Halilović, nakon čega je ispraćem gromoglasnim aplauzom.

Predsjednica općinske organizacije BPS SH, Zarfa Huskić prisutnima je govorila o problemima u Lukavcu koji svakim danom dolaze do sve većeg izražaja, a čiji uzročnici uzimaju sve više maha. Zato je potrebno što prije stati u kraj ljudima koji su do sada bili na vlasti i početi stvarati državu koja će biti pravedna i poštena, kazala je Huskić.

Predsjednik regionalnog odbora Senaid Hadžić nije se libio u svom obraćanju kritikovati građane koji su “najveći krivci za aktuelnu situaciju u BiH”. “Vi ste svojim glasovima poklonjenim pogrešnim ljudima, izabrali da nam bude ovako. Sada imate posljednju priliku da nešto promijenite.   Glasajte za ljude koji će stvoriti državu onakvu kako je bila zamišljena prije 20 godina”, rekao je Hadžić.

 

(Odjel za Odnose s javnostima BPS SH Lukavac)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
ja

Nije navedeno ali kao dodatak ide:
Agić je naglasio da kampanja koju vodi OO BPS-SH Lukavac, je zasnovana na što jeftinijem propagandnom materijalu koji nosi poruku građanima a ne da im stajemo na muku. Mi ne želimo da se nasmiješeni i našminkani sa plakata rugamo narodu koji je ustvari platio taj materijal, a mnogi možda nemaju večeru. Naš materijal predočava činjenice koje su sramotne za one koji vode općinu, kanton, entitet i državu. Predizborne kampanje koštaju građane stotine, pa i milione maraka a cilj je samo ostanak na vlasti i nastavak političke karijere u svoju korist. Gdje je tu narod?!!!
Mi tražimo PRAVDU od onih koji su zaduženi da je sprovode, tražimo POŠTENJE od onih koji nama treba da služe jer ih mi plaćamo za to! Tražimo od VAS da nam date podršku u što većem broju kako bi naši ciljevi bili lakše realizovani!
Mi ne želimo da se pravimo političari, ali smo primorani da se kandidujemo jer vidimo dalje od vrha nosa i vidimo da ovako više ne može!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x