Na 240 utakmica 773 gola

2 min. za čitanje

lopta

Ovih dana završeno je prvenstvo u Drugoj nogometnoj ligi Federacije BiH – grupa Sjever. U 30 prvenstvenih kola na rasporedu je bilo 240 utakmica. Na 200 utakmica pobijedili su domaćini, na 21 gosti, a 16 se završilo neriješenim rezultatom. Tri utakmice nisu odigrane i registrovane su službenim rezultatom.

Postignuta su 773 gola ili 3,2 po utakmici što se može smatrati dobrom efikasnošću nogometaša. Najviše golova postigla je ekipa Slavena iz Živinica koja je 70 puta zatresla mrežu protivnika. Najmanje su to učinili nogometaši Posavine iz Bijele koji su postigli 38 golova.Ekipa Slavena je zabilježila i najviše pobjeda u prvenstvu, ukupno 20, a ekipa Posavine je zabilježila samo 3 pobjede. Ekipa Tuzle ima najviše neriješenih rezultata, ukupno osam, a ekipe Mladosti iz Malešića i Čelića samo su po jednu utakmicu odigrale neriješeno.

Ekipa Slavena iz Živinica zasluženo je osvojila naslov prvaka i plasirala se u Prvu nogometnu ligu Federacije BiH. Živiničani su igrali stabilno u kontinuitetu i u igri nisu imali većih oscilacija. Svog najvećeg

konkurenta lukavačkog Radničkog pobijedili su u oba susreta, a nisu dozvolili iznenađenja ni u susretima sa drugim protivnicima.

Prvenstvo je u ovoj ligi proteklo dosta mirno i bez prekida i incidenata na utakmicama. Malu mrlju baca finiš prvenstva kada ekipa Čelića, zbog suspenzije nije odigrala neke utakmice. Kvalitet nogometa bio je na visini, a i posjete utakmicama bile su zadovoljavajuće.

Podijeli ovaj članak