Hendikepirana djevojčica prostitutka za kamiondžije

30. Decembra 2009.
2 min. za čitanje

policija-bihČetrnaestogodišnja mentalno hendikepirana djevojčica iz Orahovice Donje, mjesecima se prostituira s muškarcima iz ovog mjesta, a usluge nudi i svima koji se prolazeći kamionima i automobila zaustave.

Izvor tvrdi da je 14-godišnjakinja imala spolne odnose sa sedam mještana Orahovice, od kojih dvoje ima 70 godina. Nakon što je započela istraga, među njima je navodno zavladala panika jer se radi o obiteljskim i dobro situiranim građanima. Djevojčicu su na prostituciju i na prosjačenje tjerali roditelji, koji su također mentalno hendikepirani, a koji žive od 600-tinjak kuna socijalne pomoći. Navodno 14-godišnjakinju svakog jutra istjeraju iz kuće ‘na posao’, a navečer od nje traže novac.

Djevojčica je nedavno o tome što radi ispričala direktoru, njegovom pomoćniku i pedagogu škole, socijalnom radniku centra za socijalni rad iz Gračanice te kriminalističkoj policiji MUP-a Tuzlanskog kantona. ‘Priznala nam je što je sve primorana raditi. Uključili smo se u slučaj da problemu stanemo na kraj, jerdjevojčica može ostati u drugom stanju, a tek će onda nastati problemi’, rekao je Abdurahman Džinić, direktor škole.

‘U problem se uključila i policija. Djevojčica je navela i neka imena ljudi s kojima je imala spolne odnose, no, dok se ne prikupi dovoljno dokaza, ne možemo učiniti ništa’, rekao je Omer Halilčević, komandir Policijske stanice Gračanica.

U Centru za socijalni rad u Gračanici, pod čijim je nadzorom cijela obitelj iz Orahovine Donje, ističu da su upoznati s ovim slučajem.

(Nova TV/SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak