Dobitnik “Srebrenog medvjeda” Nazif Mujić od ponedjeljka počinje raditi

1 min. za čitanje

nazif“Naš posao je da animiramo goste, da ih zabavimo i pružimo im još jednu novu priču u okviru Panonike”, izjavio je direktor “Panonike” Maid Porobić, istakavši da će Mujić doprinijeti tom poslu.

Nazifu Mujiću iz Poljica kod Tuzle, sakupljaču starog željeza koji je dobio tako visoko umjetničko priznanje, jedina želja bila je zaposlenje kako bi imao sigurna mjesečna primanja da prehrani svoju porodicu.

Općina Tuzla je u februaru ove godine primila u posjetu Mujića, te mu je obećano da će se u skladu s mogućnostima Općine Tuzla pokušati pronaći neko zaposlenje za Mujića, što se i dogodilo.

Općina Tuzla planirala je Mujićevo zaposlenje u okviru implementacije Federalnog programa zapošljavanja Roma, ali njegova realizacija kasni zbog zakonskih procedura.

Do realizacije Federalnog programa zapošljavanja Roma, Mujić će raditi kao kulturni animator na tuzlanskoj Panonici.

(SodaLIVE.ba/Avaz)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
14 komentara
14 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

stvarno ste vise naporni sa ovim nazifom kao da je dobio nobelovu nagradu a ne medvjeda

Ah Dževdo Dževdo, mog'o si i ti umjesto Jasmina al’ et'…

Sad Nazif postade poznatiji rom u Evropi od Emira Kusturice …..

IMAŠ LI NEŠTO PROTIV NAZIFA TITOO???

Nazifa za nacelnika,makar je posten.

Od ovog nacelnika,ne moze biti gori.Nazife hvala ti sto si nas proslavio,da nije tebe srebreni medo ne bi ni dosao u BIH.

Nek cojk radi,svakako su ga ovi dzamijasi ugrozili na sve nacine,bio je u rovu do mene,hrabar borac.Ako se kandiduje za op.vijece glasam za njega.Takvi nikad ne izdaju,za razliku od dzamijasa Dzevada!

Dzaba stoki govoriti,niko osim Dzeke i Nazifa nije uradio nesto cime bi se ponosili.Pa o Nazifu pisu svi mediji,a o Mujkicu pisu samo gradjani lukavca,kad mu ebu od-do.

Kako je ovaj narod odvratan,mrze covjeka samo zato sto je rom.Drago mi je sto covjek radi,zbog djecice.Ako se kandiduje glasat cu za njeg,vazno je da nije lopov.

Cuo sam da ce se kandidovati za opstinsko vijece,ako bude,glasam za njeg.Znam da je bio u ratu i da je borac za prava roma.Trebaju nam novi ljudi.

Znaci poenta je ako hocete da dobijete posao postanite glumci i krenite od branja zeljeza 😉

Nazifa za clana prijesednistva,vidim po komentarima da ima veliku podrsku,ako se kandiduje ima moj glas.Nikad ne glasam al bi sad imo za koga.

Kad je vec kulturni animator za strance…
Najbolje je da nam Nazif bude ministar vanjskih poslova BiH…jer je on pravi svjetski cojk, bio je i u Berlinu…

Uostalom, ko zna a da ne trazi po internetu kome je pripao zlatni medjed?