Data saglasnost za II fazu sanacije brane Modrac

1 min. za čitanje

Brana

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za realizaciju II faze sanacije Brane Modrac.

Ova faza obuhvata sanaciju svodova 9 i 10 i sanaciju temelja i jedne konzole svoda 8 Brane. Ukupna vrijednost druge faze sanacije Brane Modrac je 2 332 713,98 KM. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivede Tuzlanskog kantona zaključit će ugovor sa izvođačem radova CPM BH doo Lukavac.

Prva faza sanacije Brane Modrac, vrijedna 1 681 813,89 KM, uspješno je završena 15. aprila 2009. godine. Sredstva su obezbijeđena od vodnih naknada Agencije za vodno područje slivova rijeke Save i vodnih naknada koje pripadaju Tuzlanskom kantonu. Programom ulaganja vodnih naknada u oblasti vodoprivrede u 2009. godinu, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona, za II fazu sanacije Brane Modrac, planirano je 1 300 000,00 KM.

Očekuje sa da i ovaj dio sanacije sufinansira Agencija za vodno područje rijeke Save, a zahtjev za sufinansiranje upućen je i Elektroprivredi BiH.

(RTVL)

Podijeli ovaj članak
adbanner