U kući Ratka Mladića pronađeno oko 70 hiljada eura

23. Februara 2010.
2 min. za čitanje

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da je policijski pretres kuće haškog optuženika Ratka Mladića u Beogradu “dio redovnih aktivnosti Akcionog tima usmjerenih na nalaženje i presijecanje finansijskih tokova”. Kako je neformalno potvrđeno u izvorima bliskim istrazi da je u kući nađena veća količina novca, od najmanje 70 hiljada eura.

U Ulici Blagoja Parovića 119 je rano jutros počela potraga za haškim optuženikom Ratkom Mladićem. Ispred njegove kuće je desetak specijalaca Protivterorističke jedinice koji su došli sa tri ili četiri džipa. Komšije kažu da je u Mladićevoj kući njegov sin Darko koji se sinoć vratio s puta, pa to može biti razlog zbog kojeg je ova akcija poduzeta.

Inače, posljednja veća akcija potrage za Ratkom Mladićem, za koju je javnost čula, dogodila se početkom oktobra prošle godine, u okolini Novog Sada. Tada je, prema riječima predsjednika Nacionalnog savjeta za saradnju s Hagom Rasima Ljajića, “izvršena obimna potraga”.

Zamjenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić potvrdio je da policija od jutros pretresa kuću odbjeglog haškog optuženika Ratka Mladića na Banovom brdu. Vekarić je za Radio Slobodna Europa rekao da je riječ o redovnoj akciji policije, na osnovu odluke Tužilaštva za ratne zločine.

“To je samo sastavni dio aktivnosti Akcionog tima i za sada ništa drugo ne mogu da kažem”, rekao je Vekarić. On je nagovijestio da će se, kada se akcija završi, javnosti “možda” obratiti tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc.

Za Mladićem je u maju 2009. godine, na zahtjev Haškog tribunala, EUFOR tragao u Bijeljini, a posljednji veći pretres njegove porodične kuće na Banovom brdu obavljen je u decembru 2008.godine Policija je tada punih osam sati pretresala objekte koji se vode na Mladićevog sina Darka.

(SodaLIVE.ba/B92)

Podijeli ovaj članak
6 komentara
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

to kobejagi ga opet traze..samo zamazuju oci citavom svijetu a krmak se sigurno slobodno seta oko njih..

Cuj,pronadjeni euri,pa radi toga je policija i otisla

to je ono kao kad odeš nekome u goste a njega nema, pa se kaže: “dođite mi kad me nema”

ma nace ga garant ali samo dok jos malo ostari.taman ce ga ovi u zatvoru docuvati i dohraniti..

Iskreno da vam kazem seru ja mislim da njih cijeli svijet i podržava i Europa žali sto sve Bosance nisu pobili jer viditeli kome su više naklonjeni njemu prije i ukinuše vize a glupi bosanci ništa nekontaju…..pozdrav za raju portala soda live

heh tolike pare ima,pa odakle? Narvnooo vlada mu pomaze u skrivanju ha ya…cuvaju ga… finansiraju ga…