Provalnici obili stan Milorada Barašina i ukrali laptop

23. Februara 2010.
1 min. za čitanje

Nepoznati počinitelji, za kojima policijski organi trenutno tragaju, tokom noći nasilno su provalili u stan koji koristi glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milorad Barašin.

Policija i istražni organi vrše uviđaj, te utvrđuju šta je sve odneseno prilikom provalne krađe. Evidentirano je da je otuđen laptop, koji koristi glavni tužitelj, kao i određena količina drugih predmeta.

“Tužiteljstvo BiH kao kolektiv osuđuje događaj, koji može predstavljati napad na privatnost i napad na čelnu osobu Tužiteljstva BiH, a što ce se utvrditi tokom istrage”, stoji u saopštenju koje je stiglo na našu adresu.

Tužiteljstvo BiH zabrinuto je zbog navedenog događaja, kao i svih drugih oblika napada na nositelje pravosudnih funkcija i nezavisno pravosuđe u Bosni i Hercegovini. Glavni tužitelj trenutno se nalazi na konferenciji posvećenoj naslijeđu Haškog tribunala koja se održava u Den Haagu.

Policijski organi o navedenom događaju izvjestili su tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo, koji je policiju ovlastio za izvršenje uviđaja, a na mjestu događaja nalazi se i tužitelj iz Tužiteljstva BiH.

(SodaLIVE.ba/Sarajevo-x)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments