Zatvoreno sedam objekata

13. Marta 2010.
1 min. za čitanje

Inspektori Porezne uprave FBiH sinoć su izvršili kontrolu 20 poreznih obveznika pravnih i fizičkih osoba na području Kantona Sarajevo te zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno zatvorili sedam objekata.

Predmet kontrole bila je provjera zakonitosti poslovanja i zapošljavanje neprijavljenih radnika, navodi se u saopćenju Porezne uprave FBiH. U toku kontrole 20 objekata od kojih se većinom radilo o ugostiteljskim objektima, inspektori Porezne uprave FBiH su zbog utvrđenih nepravilnosti rada bez odobrenja nadležnog organa i zapošljavanja više od 20 neprijavljenih radnika privremeno zatvorili sedam objekata.

Jedan od objekata koji je zatvorila Porezna uprava FBiH bavi se proizvodnjom namještaja, jer nije imao odobrenje za rad. Poreznim obveznicima su izdata rješenja o zabrani obavljanja poslovnih aktivnosti i 18 prekršajnih naloga. Porezna uprava FBiH će i u narednom periodu nastaviti kontrolu zakonitosti poslovanja poreznih obveznika u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH i ostalim poreznim zakonima, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

(SodaLIVE.ba/FENA)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments